25 / 04 / 2024

Bursa'daki Muradiye Hamamı restore edildi!

Bursa'daki Muradiye Hamamı restore edildi!

Restore edilen tarihi Muradiye Hamamı, İl Özürlüler Kurulu Koordinatörlüğünün kullanımına tahsis edildi



Bursa Valiliği ile Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle, restore edilen tarihi Muradiye Hamamı, İl Özürlüler Kurulu Koordinatörlüğünün kullanımına tahsis edildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Heykel Valilik binasında düzenlenen törende, Muradiye Mahallesi'ndeki hamamın Osmangazi Belediyesince restore ettirildiğini belirtti.

Tarihi hamamın kullanımının, imzalanan protokolle Bursa Valiliği bünyesinde kurulan İl Özürlüler Kurulu Koordinatörlüğünün kullanımına tahsis edildiğini ifade eden Harput, şunları söyledi:

"Özürlüler, bir toplumun en sıkıntılı, ihtiyaç ve yaşama şartları itibariyle en çok yardıma ve desteğe muhtaç kesimi. Bugün toplumun yüzde 10'unun özürlü olduğunu kabul edersek, Bursa ilinde 250 özürlümüz var demektir. Çoğu aile, özürlü çocuklarını evinde adeta hapsedip, dışarıya çıkaramamanın sıkıntısını yaşıyor. Sıkıntıları bir nebze azaltmak, onların rehabilitasyonlarında, değişik meslek dallarında bilgi ve beceri sahibi olmalarına ve hayata tutunmalarına imkan vermek son derece önemli."

Harput, özürlülerle ilgili koordinasyon merkezi olacak tarihi hamam binasının, kurs, sergi, seminer ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da oluşturulan merkezle tüm özürlü derneklerinin daha verimli ve aktif şekilde çalışabileceğini belirterek, bundan sonraki süreçte de konuyla ilgili üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol, taraflar arasında imzalandı.

-MURADİYE HAMAMI-
Yaklaşık 600 yıl önce 2. Murat tarafından Muradiye Külliyesi içindeki türbelerde dua edenler ve bekçilerin yıkanması için yaptırıldığı bilinen Muradiye Hamamı, uzun yıllar harap halde bulundu, 1986 yılına kadar da dökümhane olarak kullanıldı.

Bu tarihten sonra onarımlarla hamam fonksiyonuna kavuşan tarihi yapı, zaman içinde hamam olarak kullanılamaz hale gelmesi üzerine Osmangazi Belediyesince 1,1 milyon liraya kamulaştırılıp, restore ettirildi.

Tarihi hamam, mart ayından bu yana Osmangazi Belediyesi bünyesinde Engelli Kişisel Gelişim Merkezi olarak hizmet veriyordu.
AA

 


Geri Dön