29 / 03 / 2024

Bursa'daki tarihi binalar led ile aydınlatılıyor!

Bursa'daki tarihi binalar led ile aydınlatılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Emir Sultan Cami, Ulu Cami, Bursa Saat Kulesi, Balibey Han gibi birçok tarihi mekanın yanı sıra Acemler Üst Geçidi, Emir Sultan Alt Geçidi de led teknolojisi ile aydınlatıldı. Proje; Philips ve Tasarım Elektrik ile hayata geçir



Bursa Büyükşehir Belediyesi Emir Sultan Cami, Ulu Cami, Bursa Saat Kulesi, Balibey Han gibi birçok tarihi mekanın yanı sıra Acemler Üst Geçidi, Emir Sultan Alt Geçidi de led teknolojisi ile aydınlatıldı. Philips ve Tasarım Elektrik'in hayata geçirdiği proje ile ilgili bilgi veren Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürü Ülkem Kırımlı, teknolojinin tanıtımı amacıyla düzenlediği basın gezisinde dünyanın bir çok yerinde benzer çalışmayı yaptıklarını kaydetti. Kırımlı, Paris'teki Eyfel Kulesi'nden, Londra'daki Big Ben'e, Atina'daki Akropolis'ten Berlin'deki Reichstag'a ve İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nden, Erzincan Tren Garı'na, Selimiye Camii'nden, Amasya Valilik Binası'na kadar şehirlerin sembolü haline gelmiş pek çok önemli yapının aydınlatıldığını ifade etti.

LED aydınlatma teknolojisinin, aydınlatmada yeni bir çığır açtığını ve Philips olarak bu alanda çok güçlü bir pozisyonda olduklarını belirten Kırımlı, şunları söyledi: "LED'ler aydınlatmanın geleceğini şekillendiriyor. Philips olarak sahip olduğumuz LED teknolojisi ve geniş ürün gamımız ile aydınlatma tasarımcılarına ve mimarlara istedikleri her türlü efekti yaratmalarını sağlayan, daha önce görülmemiş imkanlar sunuyoruz. Işığın yenilikçi kullanımı ile sokaklarda, caddelerde, mağazalarda, binalarda ve şehrin her yerinde ambiyanslar yaratarak şehrin atmosferini çevreye uyumlu bir şekilde değiştiriyor ve şehirlerimize eşsiz, çekici bir görünüm kazandırıyoruz."

Kırımlı, Bursa'da Mudanya Üst Geçidi, tarihi Yıldırım Cami, Osmangazi Belediyesi dış cephe aydınlatması ve çeşitli enerji verimliliği projelerinin de devam ettiğini sözlerine ekledi.
Zaman


Geri Dön