Konkordato

Bursa'nın meşhur döner markası konkordato talep etti!

Bursa'da "Yusuf Et Çelik Döner" markasıyla tanınan meşhur dönerci, konkordato talebinde bulundu.

Bursa'da faaliyet gösteren Doğadan Gelen Yusuf Et Ürünleri A.Ş.'nin konkordato başvurusu mahkeme tarafından kabul edildi. Şirkete 3 aylık geçici mühlet verildi, tüm mal varlığına yasal kısıtlamalar getirildi.

MAHKEME 3 AY GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERDİ!

Mahkeme, 18 Nisan 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere firmaya 3 aylık geçici mühlet tanıdı. Bu kararla birlikte şirket, iflastan korunma altına alındı.

REHİN VERME, KEFİL GİBİ İŞLEMLER YASAK

Mahkeme kararı kapsamında; şirketin ve ortaklarının adına kayıtlı taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri yasaklandı. Ayrıca rehin verme, kefil olma, ekipman devri ya da bağış gibi işlemler de mahkeme iznine tabi hale geldi.

KONKORDATO KOMİSERİ ATANDI

Geçici mühlet süresince şirketin mali durumunu ve işlemlerini takip etmek üzere mahkeme tarafından üç konkordato komiseri atandı.

İşte ilan metni: 

T.C.
BURSA
1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
ESAS NO : 2025/477
Davacılar , RAMAZAN TOSUN, DOĞADAN GELEN YUSUF ET ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (3021025361 Vergi No.)( 0302102536100001 Mersis No. ) ( 104918 Ticaret Sicil No. ) 'nin mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;

Yukarıda isimleri geçen davacılara 18/04/2025 tarihli tensip kararlarıyla birlikte ÜÇ (3) AYLIK GEÇİCİ KONKORDATO MEHLİ VERİLMİŞTİR.

Davacı- borçlular adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemez, kefil olamaz, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemez, takyit edemez ve ivazsız tasarruflarda bulunamaz.

İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde İHTİYATİ TEDBİR KARARI VERİLMİŞTİR.
18/04/2025 TARİHİNDEN İTİBAREN YENİ İCRA VE İFLAS TAKİBİ YAPILAMAYACAKTIR.

Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez.

Geçici mühlet içinde görev yapmak üzere birkonkordato komiseri atanmıştır. Mali konularda uzman komiser olarakMELİH ECE, HAVVA ŞÜRA YAŞARGÜN, ADEM ZANBAKATANMIŞTIR.

Davacılardan alacaklı olduğunu iddia edenler iş bu ilanın yayınlandığı günden itibaren yedi (7) günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edebilir, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilir.

Geçici mühletin uzatılması veya sürenin dolmasından önce ortaya çıkabilecek mühim sebeplerle süre sonunun beklenmesine gerek kalmaması ihtimali bulunduğundan duruşma günü belirlenmemiştir. İlan olunur.