16 / 04 / 2024

Büyükçekmece-Sarıyer tüneli 50 milyona mal olacak!

Büyükçekmece-Sarıyer tüneli 50 milyona mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Büyükçekmece'den Sarıyer'e kadar yapılacak olan 140 kilometrelik tünelin 50 milyona mal olacağını açıkladı.




İBB Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece'den Sarıyer'e kadar yapılacak olan 140 kilometrelik tünelin müjdesini Silivri'de verdi. Tünelin kilometresi 50 milyona mal olacak 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ilçe ilçe yoğun olarak yürüttüğü programlarına Silivri'de devam etti. Öğlen saatlerinde Silivrili İşadamları Derneği'nde (SİAD) dernek üyeleriyle bir araya gelen Başkan Topbaş daha sonra da Silivri sahilinde vatandaşlarla buluştu. Günümüz dünyasında insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, kötü yetişmiş bir insanın tüm dünyayı etkileyecek olaylara sebep olabileceğini belirtti. Türkiye'nin 80 milyonluk büyük bir aile olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, "El ele verdiğimizde, sen ben demeden bu ülke için çalışmak zorundayız. Bu milletin genlerinde var.


Bu millet daha iyi yerde olmayı hak ediyor. Bu ülke daha iyi bir yerde olmayı hak ediyor" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Dünya beşten büyüktür" sözünü hatırlatan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözü binlerini rahatsız etti. Çünkü Türkiye'nin güçlenerek onların pazarlarına ortak olmasını istemiyorlar. Kurdukları sömürü düzeninin bozulmasını istemiyorlar. Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. İçerdeki düşmanlarla birlik olup Cumhuriyetin ilk yıllarından beri üzerimizde oyun oynuyorlar. Bu oyunlarını Çanakkale'de gördük. 15 Temmuz'da gördük. Ama el ele verdiğimizde bunların oyunlarını bozduk. Dünyaya kahramanlığın ne olduğunu gösterdik." Başkan Topbaş dünya sahnesinde ancak güçlülerin ayakta kalabileceğini ifade ederek, "Eller cepte merpen çıkılmaz" dedi. 


Kaynakların doğru ellerde doğru şekilde kullanılmasının önemine de vurgu yapan Başkan Topbaş eski İstanbul ve yeni İstanbul'a dair şu bilgileri paylaştı: "Geçmişte susuz bir İstanbul vardı. İstanbul'un susuzluğu bir kadermiş gibi gösteriliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde başlattığı yerel yönetim anlayışı İstanbul'a ve Türkiye'ye çok şey kazandırdı. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu bu yerel yönetim anlayışını devam ettiriyoruz. İşçisine maaş ödeyemeyen ve bundan dolayı da sokakları çöpten geçilemeyen İstanbul'dan bugün duvarlarında bile çiçek açan İstanbul'a dönüştük. Su sorunumuz yok. Hava kirliliğimiz yok. Köylere kadar doğalgaz götürdük. Köy yollarımıza kadar sıcak asfalt döktük." 


Göreve geldiği 2004 yılından bu yana geçen 13 yıllık süre içerisinde İstanbul'a 98 milyarlık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Topbaş, "Bu yatırımlarımızın 2 milyarlık kısmını da Silivri'ye yaptık. Kasamızda paramız var. Devlete ve finans kuruluşlarına da günü gelmiş 1 lira borcumuz yok" dedi. 

"Ben belediye başkanı seçildiğim 2004 yılında Silivri bana oy vermemişti. Büyükşehir sınırları içerisinde değildi. Ben 2004 yılında seçildikten sonra 

Silivri'ye ziyarete gelmiştim. O zaman benden doğalgaz istenmişti. Talimat verdim ve 4,5 ay gibi kısa süre içerisinde Silivri sanayinde ilk doğalgazı beraber yaktık." 


Başkan Topbaş İBB bütçesinde en büyük payın ulaşıma ayrıldığını, "Her Yerde Metro, Her Yere Metro" sloganıyla başlattıkları ulaşım hamlesiyle de İstanbul'un her yerine metro götürdüklerini ifade ederek, "Dünyada kendi metrosunu yapan bizden başka belediye yok. Kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. İnşallah Silivri'ye de metro geliyor. Proje çalışmalarına başladık" diye konuştu. 

Silivri'de 5 okula spor salonu yaptıklarını ve 3 tane de spor salonu inşaatının devam ettiğini belirten Başkan Topbaş, "Biz burada biyolojik arıtma tesisi kurduk. En modern ve teknolojik şekilde. Arıtılan suyla bahçe sulaması bile yapılabiliyor. Yani temiz. Silivri içinde önemli olduğunu düşündüğüm Büyükçekmece'den Sarıyer'e kadar 140 kilometre tünel yapıyoruz. Maliyet olarak ciddi bir rakam kilometresi takriben 50 milyon civarında. Bu tünel yer yer çıkıyor ve tekrar giriyor. Yani bir yerden giriyor Haramidere'den çıkıyor, daha sonra Avcılar'dan çıkıyor. Ardışık olarak devamlı olarak gidiyor. Son olarak Kağıthane'den çıkarak Sarıyer'e kadar gidebileceksiniz. Yani artık trafiğe girmeden gidebileceksiniz " ifadelerini kullandı. 


Başkan Topbaş 16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili de konuşarak, "Bu ülke için iyi bir şeyler yapanın yanında yer almalı. Evet demeli. Siz bizim hep yanımızda oldunuz ve evet dediniz. Bundan sonra da Türkiye'nin geleceği için bu milletin geleceği Pazar günü sandığa gidiyoruz. Birlikte evet diyeceğimize inanıyorum" dedi.



Tünaydın 



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı



Karayolu ulaşımına nefes aldıracak tünel sistemi ile megakente yeni alternatif bir ulaşım aksı kazandıracaklarını kaydeden Kadir Topbaş Büyükçekmece'den Sarıyer'e kadar tüneller, kavşak ve bağlantı yolları ile birlikte 144 km'lik ulaşım sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Tünellerin 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.


İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önceki gün Silivri'de İşadamları Derneği'ni ziyareti sonrası, muhtarlar ve kanaat önderleriyle yemekte bir araya geldi. Topbaş, burada yaptığı konuşmada Silivri'ye getirilmesi planlanan metro projesi hakkında konuştu: "32.5 kilometre Silivri'ye metro gelecek. Metro çalışmasını programa alıyoruz, şu anda projeleri yapılıyor. Bin metresi 50 milyon dolar. 32.5 kilometre çarpı 50 dediğin zaman ne yapıyor? 1.6 milyar dolar. TL'ye çevirdiğin zaman 6 katrilyondan fazla. Şu anda büyükşehir olarak devlete, bir finans kurumuna veya bir bankaya günü gelmiş bir lira borcumuz yok. Kasamızda paramız var. Kaynaklar aynı geliyor. Bütün Türkiye'deki belediyelere ne geliyorsa, bize de o geliyor. Hatta Doğu'ya daha fazla gidi yor, bize daha az geliyor. Bu şehir kendi kaynağını, kendi üretmeye çalışıyor. 


'ALTERNATİF ULAŞIM AKSI' 

Tünellerle yerin altını birbirine bağlayacak adımlar attıklarını ve İstanbul'a yeni alternatif bir ulaşım aksı kazandıracaklarını belirten Topbaş, "Silivri içinde önemli olduğunu düşün düğüm Büyükçekmece'den Sarıyer'e kadar tüneller, kavşak ve bağlantı yolları ile birlikte 144 kilometrelik bir güzergâh yapıyoruz. Yeni bir alternatif ulaşım aksı kazanıyoruz. Maliyet olarak ciddi bir rakam kilometresi takriben 50 milyon civarında. Bu tünel yer yer çıkıyor ve tekrar giriyor. Yani bir yerden giriyor Harami dere'den çıkıyor, daha sonra Avcılar'dan çıkıyor. Ardışık olarak devamlı olarak gidiyor. Son olarak Kağıthane'den çıkarak Sarıyer'e kadar gidebileceksiniz. Yani artık trafiğe girmeden gidebileceksiniz" ifadelerini kullandı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün Maltepe'de bir programda yaptığı konuşmada ise, "Kadıköy-Kartal hava ray projesinin de hazırlıkları sürüyor. Ayrıca Maltepe-Başıbüyük havaray talebi var, Kayışdağı'na teleferik isteniyor, bunların da çalış maları sürüyor" şeklinde konuştu.


B.Çekmece Kilyos Tünel Ulaşım Sistemi 

GÜZERGÂH: Büyükçekmece, Esenyurt Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler Bağcılar, Güngören Esenler, Bayrampaşa Gaziosmanpaşa, Eyüp Kağıthane, Beşiktaş, Levazım, Sarıyer Armutlu, Cendere, Ayazağa, Çayırbaşı, Kilyos. 


TÜNELLER (88 km) 

Kağıthane-Gaziosmanpaşa-Eyüp Tüneli 4.08 km, Gaziosmanpaşa-Bayrampaşa-Esenler Tüneli 5 km, Bayrampaşa Güngören-Esenler Tüneli 6 km, Güngören-Esenler-Bağcılar Tüneli 6 km Bağcılar-Bahçelievler-Küçükçekmece Tüneli 5.60 km, Bahçelievler-Küçükçekmece Tüneli 5.92 km, Avcılar Esenyurt Tüneli 6.62 km, Esenyurt-Büyükçekmece Tüneli 9.98 km, Dolmabahçe-Levazım Tüneli 7.45 km, Levazım Armutlu Tüneli 4.82 km Cendere Yolu-Ayazağa Tüneli 1.78 km, Ayazağa-Çayırbaşı Tüneli 4.51 km, Sarıyer-Kilyos Tüneli 14.05 km. Kavşak ve bağlantı yolları: 54 km. Küçükçekmece Gölü karayolu köprüsü: 1.9 km.



Habertürk


Geri Dön