26 / 04 / 2024

Büyükhanlı Marriott Asia ile Avrupa yakasına açılacak!

Büyükhanlı Marriott Asia ile Avrupa yakasına açılacak!

Büyükhanlı Ailesi, otel yatırımlarını Avrupa yakasına taşıma kararı aldı



Oteli açmalarının üzerinden henüz 3 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen dünyanın dört bir yanında müşteri ağırladıklarını ve yüzde 75'ler civarında yıllık ortalama doluluk elde ettiklerini kaydeden Büyükhanlı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Büyükhanlı, "İnşaatta yolumuza devam ederken bir yandan otelcilikte de büyümek istiyoruz. Marriott Asia dışında bir de Ankara'da Büyükhanlı Park Hotel'in sahibiyiz. Ancak hem Anadolu yakası hem de  Ankara  otel yatırımları için doymuş durumda bu nedenle İstanbul'un Avrupa yakasına bakıyoruz" dedi. Ömer Büyükhanlı, inşaatta da devam eden 2 projeleri olduğunu belirterek "Bunlardan biri Göztepe'de 46 dairelik bir konut projesi. İddiamız Türkiye'de emsali olmayan bir proje olduğu. Çok ileri teknolojik bir altyapısı olacak. Ipad'lerle evi kumanda edebileceksiniz. İnternet hazır olacak. Yol durumunu öğrenip evden öyle çıkabileceksiniz. Asansördeki monitörler sizi bilgilendirecek. Mesela hava durumunu söyleyecek" dedi. Diğer projelerinin de Kozyatağı'nda Marriott Asia'nın yanındaki arsaları üzerinde inşa edecekleri iş merkezi olduğunu dile getiren Büyükhanlı her bir projenin maliyetinin 15'er milyon dolar olduğunu bildirdi.

"İnşatta butik kalmayı tercih ediyoruz"

Ömer Büyükhanlı, şirketin kuruluşu ve faaliyetleri ile ilgili DÜNYA'ya açıklamalarda bulundu. Büyükhanlı Grubunun temelinin 1960 yılında babası ve üç amcası tarafından atıldığını kaydeden Ömer Büyükhanlı, tercihlerinin butik projeler olduğunu anlattı. Ömer Büyükhanlı, "Bugüne kadar yaptığımız en büyük konut projesi 55 daireli. Hem kaliteden ödün vermemek için hem de kontrollü büyümeyi tercih ettiğimiz için butik kalmaya özen gösterdik" diye konuştu. Göztepe'de 46 dairelik bir konut projeleri olduğu bilgisini veren Büyükhanlı, "İddiamız Türkiye'de emsali olmayan bir proje olduğu. Çok ileri teknolojik bir altyapısı olacak. Ipad'lerle evi kumanda edebileceksiniz. İnternet hazır olacak. Yol durumunu öğrenip evden öyle çıkabileceksiniz. Asansördeki monitörler sizi bilgilendirecek. Mesela hava durumunu söyleyecek. Bunun gibi pek çok örnek olacak. Ayrıca diğer sitelerde yer alan konforları da bulabilecekler. Rezidans hizmeti olacak" dedi. Böyle bir projenin Bağdat Caddesi civarında olmadığını bu nedenle de ilginin şimdiden olduğunu belirten Büyükhanlı, satış fiyatlarının metrekare bazında 5 bin 500 dolar seviyesinde olduğunu dile getirdi.  Projenin temmuz ayında başladığını ve şu anda hafriyat aşamasında olduğunu dile getiren Büyükhanlı, 2012 temmuz ayında tamamlamayı planladıklarını projenin 15 milyon dolar gibi bir maliyeti olduğunu bildirdi. 

"Gönlümüzden Boğaz geçiyor"

Marriott Asia'nın yanındaki arsalarına bir de iş merkezi yaptıklarını anlatan Büyükhanlı, "Her biri 1.200 metrekareden 13 katlı bir iş merkezi olacak. Bu projeye de ekim ayında başlayacağız. Bunun da maliyeti 15 milyon dolar civarında" diye konuştu. Önümüzdeki dönemde de yine konut ağırlıklı projeler yapmayı sürdüreceklerini kaydeden Büyükhanlı, İstanbul'un birinci öncelikleri olduğunu söyledi. Turizmde de büyüme istekleri olduğunu kaydeden Büyükhanlı, Avrupa yakasında otel için yer aradıklarını söyledi. Asya yakasının potansiyelin Avrupa'ya göre sınırlı olduğuna işaret eden Büyükhanlı, şöyle devam etti: "Her ne kadar ofisler merkezlerini Anadolu yakasına getirse de turizm olmadığı için buradaki oteller turizmle beslenemiyor. Sadece iş oteli olunca da bir yerde kısıtlanıyorsunuz. Rekabet de giderek artıyor. Bizim buradaki en önemli avantajımız uluslar arası bir zincir olmamız. Bence şimdiden Anadolu yakası yatırım açısından doymuş durumda. Daha fazlası rantabıl olmaz. Ama Avrupa tarafında hala ciddi bir potansiyel var. Hem işin, hem turizmin, hem de kongrenin merkezi. Bu yüzden Avrupa tarafını gündemimize aldık." Gönüllerinden Boğaz kenarı ya da Boğaz gören bir lokasyon geçtiğini kaydeden Büyükhanlı, "Ancak buralarda fiyatlar oldukça yüksek. Uygun bir yer bulursak değerlendireceğiz. Sıfırdan da yapabiliriz. Mevcut bir otel de olabilir" dedi.

Marriott ile devam etmek istiyoruz

Marriott'la güzel bir sinerji yakaladıklarını dile getiren Ömer Büyükhanlı, "Diğer Marriott'larla devam etmek isteriz. Marriott bünyesinde bir çok marka var. Projenin durumuna göre bunlardan biri ile çalışabiliriz. 5 yıldızlı da olur 4 yıldızlı da olur. Duruma göre bakacağız" dedi. Ankara'da da Büyükhanlı Park Hotel'in kendilerine ait olduğunu aktaran Ömer Büyükhanlı, "Ankara'da da bir doymuşluk var. Bu nedenle ikinci bir oteli düşünmüyoruz" dedi.
Dünya


Geri Dön