19 / 04 / 2024

çağlayan meydanı bugünden itibaren 6 ay trafiğe kapalı!

çağlayan meydanı bugünden itibaren 6 ay trafiğe kapalı!

çağlayan meydanı yeni düzenleme için bugünden itibaren 6 ay süreyle trafiğe kapalı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullular"dan sabır, sürücülerden de alternatif yollara yönelmelerini istedi



Avrupa"nın en büyük Adalet Sarayı"nın dikildiği çağlayan meydanı, yeni düzenlemeler için bugünden itibaren 6 ay süreyle trafiğe kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, trafiğin yer altına alınmasının doğru bir karar olduğunu söyledi. Basın mensuplarının çağlayan"ın trafiğe kapatılmasına ilişkin sorularıyla karşılaşan Topbaş, adliye sarayının yapımından dolayı ciddi bir meydana ihtiyaç olduğunu anlattı.

DOĞRU BİR KARAR

Meydandaki trafiğin yer altına alınmasının doğru bir karar olduğunu belirten Kadir Topbaş, çalışma süresince trafikte sıkıntı yaşanacağını ancak alternatif yollar belirlediklerini, yaşanacak sıkıntıları İstanbulluların hoşgörü ile karşılaması gerektiğini kaydetti. Topbaş, ˜"Geçmişte bu çalışmalar yapılsaydı bugün bu konuları konuşmazdık"" diyen Topbaş, İstanbul"da 6 yılda 231 kavşağın yapılıp hizmete girdiğini söyledini, bunun da sıkıntısız olmadığını ifade etti.   Topbaş, œİstanbullulara, anlayışla karşıladıkları için teşekkür ediyorum"" diye konuştu.  

Topbaş"ın İngiliz konukları

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) İngiliz Grubu Başkanı Lord Dykes başkanlığındaki heyet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ı Saraçhane Belediye Sarayı"ndaki makamında ziyaret etti. İngiliz Grubu Başkanı Dykes, ˜Dünyadaki tüm belediye başkanları İstanbul"un belediye başkanı kim olursa olsun, büyük bir imrenti ve kıskançlıkla bakıyorlar" dedi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Topbaş, konuklarına İstanbul hakkında bilgi aktardı. İngiliz Grubu Başkanı Lord Dykes, ülkesinin Türkiye"ye AB yolunda destek olduğunu hatırlattı ve Topbaş"a övgüler yağdırdı.
Star/GÜL çELİKKOL


Geri Dön