18 / 04 / 2024

Çamlıca Cami'nin özel tünel projesi imar planı askıda!

Çamlıca Cami'nin özel tünel projesi imar planı askıda!

Çamlıca Tepesi'ndeki camiye özel tünel projesinin imar planı askıya çıktı. Çamlıca Tepesi'ndeki camiye özel tünel projesi AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilmişti



Cumhurbaşkanı Recep Tavyip Erdoğan'ın talimatıyla yapılmaya başlanan Çamlıca Tepesi'ndeki camiye özel tünel projesinin imar planı askıya çıktı. CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ, "Bu özel tünel İstanbul halkının parasıyla yapılıyor. Bu plan değişikliğine CHP İzleme Komisyonu olarak önce askı süresi içinde itiraz edeceğiz, itirazımız kabul edilmezse de dava açacağız" dedi. Plan değişikliğine itiraz süresi ise 30 gün. 


CHP'li üyelerin "korku tüneli" olarak nitelendirdiği Çamlıca Camii'ne tünele ilişkin üst ve alt ölçekli imar planı değişikliği iBB'de askıya çıktı. Tünel Libadiye'den başlayacak. Büyük Çamlıca Tepesi'ne doğru uzanacak. 


Toplam uzunluğu 3 kilometre olan tünel projesi kapsamında Libadiye Gürpınar Caddesi'ndeki park alanları da camiye özel tünel Çamlıca Camii'ne tünel yapılacağını kamuoyu Cumhuriyet'in 14 Kasım 2014 tarihli manşetinden öğrenmişti. 


kaldırılarak yola dahil edilecek. Tünel projesi kapsamında Libadiye-Gürpınar Köprülü Kavşağı'nın bulunduğu kısımda Üsküdar-Umraniye TEM bağlantı yolunun kuzeyindeki Çamlıca Ümraniye E-5 bağlantı yolunun kuzey yönünde genişletilmesi isteniyor. Plan değişikliğine itiraz edeceklerini söyleyen Sağ, "Sütlüce'deki cemevine ibadet etmek için giden Alevi vatandaşlarımız güvenlik noktasından geçmeden ibadet etmeye gidemiyor. AKP binasında eğer bir toplantı varsa ibadet etmek için giremiyorlar. Diğer tarafta ise Çamlıca Camii'ne özel tünel yapılıyor" dedi. Plan değişikliği geçen kasım ayında ÎBB Meclisi'nde sert tartışmalara neden olmuştu. AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen tünel projesini CHP'li meclis üyeleri "Tüneli kazacaksınız ama yolun sonu otopark" sözleriyle eleştirmişti. 


Cumhuriyet


Geri Dön