26 / 04 / 2024

Can Ekşioğlu: Sistemin işlemesi için Emlak Yasası bir an önce çıkmalı!

Can Ekşioğlu: Sistemin işlemesi için Emlak Yasası bir an önce çıkmalı!

Emlak Komisyonculuğu Yasası’nın çıkmasını umutla beklediklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Başkanı Can Ekşioğlu, kentsel dönüşüm uzmanları yetiştirdiklerini ve dönüşüm bölgelerindeki hane halklarını bilgilendirdiklerini anlattı.



Gayrimenkul sektörüne standart getirecek olan ‘Emlak Komisyonculuğu Yasası’nın çıkmasını umutla beklediklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'de yıllık 150 milyar dolarlık bir gayrimenkul işlem hacminin söz konusunu olduğunu belirterek, bu paralelde 6 milyar dolarlık bir hizmet bedel pazarı bulunduğunu hatırlattı. 


Pazarın çok büyük olmasıyla birlikte, özellikle bu işi bir işletim sistemi ile yapmak isteyenler için çok büyük fırsat olduğunu belirten Ekşioğlu, bu fırsatın doğru şekilde işlerlik kazanabilmesi için de acil olarak ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkmasını beklediklerinin altını çizdi. 


Can Ekşioğlu: Sistemin işlemesi için Emlak Yasası bir an önce çıkmalı!


“Yasa’nın çıkmasını dört gözle bekliyoruz”

İkinci kez sponsor olduğu ‘2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde konuşan Can Ekşioğlu, gayrimenkul danışmanlığı mesleğine standart getirecek olan tasarının yasalaşmasıyla birlikte sektöre çeki düzen geleceğinin altını çizdi. Ekşioğlu “Sektörümüzde uzun zamandır beklenilen Emlak Komisyonculuğu Yasa Tasarısı’nın biran önce kabul edilmesini ve gayrimenkul danışmanlığının artık bir meslek olarak algılanmasını istiyoruz" dedi. 



Kentsel dönüşümdeki aksaklıkların giderilmesinde önemli rol oynayan gayrimenkul danışmanlığının işlevsel hale gelmesi için gayrimenkul danışmanlığı uzmanlığı sertifika programını başlattıklarını söyleyen Ekşioğlu şunları söyledi:


“3 senedir hem kentsel dönüşüm eğitimleri, hem de kentsel dönüşüm konusunda danışmanlık ve aracılık hizmetleri veriyoruz. Kentsel dönüşümde gayrimenkul danışmanlığı çok önemli. Bu yüzden bu desteklerimizi sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm hukuku, kredi ayağı, piyasa verileri, değerleme gibi eğitimleri uzmanlar tarafından veriliyor. 


Beş gün süren bir eğitimin ardından yetişen danışmanlarımızın görevleri arasında öncelikle kentsel dönüşüm bölgesindeki hane halklarını bilgilendirmek geliyor. Böylece insanları bilinçlendiriliyor, haksızlığa uğramalarının önüne geçiliyor. Bu nedenle gayrimenkul danışmanlığının kentsel dönüşümündeki yeri çok önemli.”


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


Emlak Komisyonculuğu Yasası’nın çıkmasını umutla beklediklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Başkanı Can Ekşioğlu, kentsel dönüşüm uzmanları yetiştirdiklerini ve dönüşüm bölgelerindeki hane halklarını bilgilendirdiklerini söyledi.


Bu şekilde hak sahiplerinin haksızlığa uğramalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyleyen Ekşioğlu “Sistemin eksiksiz işlemesi için yasanın bir an önce çıkması şart” dedi. Gayrimenkul sektörüne standart getirecek olan ‘Emlak Komisyonculuğu Yasası’nın çıkmasını umutla beklediklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye’de yıllık 150 milyar dolarlık bir gayrimenkul işlem hacminin söz konusunu olduğunubelirterek, bu paralelde 6 milyar dolarlık bir hizmet bedel pazarı bulunduğunu hatırlattı. Pazarın çok büyük olmasıyla birlikte, özellikle bu işi bir işletim sistemi ile yapmak isteyenler için çok büyük fırsatolduğunu belirten Ekşioğlu, bu fırsatın doğru şekilde işlerlik kazanabilmesi için de acil olarak ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkmasını beklediklerinin altını çizdi.




Star


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Mağduriyetleri önlemek için dönüşüm uzmanları yetiştiriyor ERA. Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'de yıllık 150 milyar dolarlık bir gayrimenkul işlem hacminin söz konusunu olduğunu belirterek, bu doğrultuda 6 milyar dolarlık bir hizmet bedel pazarı bulunduğunu söyledi. Pazarın çok büyük olmasıyla birlikte, özellikle bu işi bir işletim sistemiyle yapmak isteyenler için çok büyük fırsat olduğunu belirten Ekşioğlu, bu fırsatın doğru şekilde işlerlik kazanabilmesi için de acil olarak yasal düzenlemelerin yapılmasını beklediklerinin altını çizdi. 


Can Ekşioğlu, kentsel dönüşümdeki aksaklıkların giderilmesinde önemli rol oynayan gayrimenkul danışmanlığının işlevsel hale gelmesi için gayrimenkul danışmanlığı uzmanlığı sertifika programım başlattıklarım kaydetti. Son 3 yıldır hem kentsel dönüşüm eğitimleri hem de kentsel dönüşüm konusunda danışmanlık ve aracılık hizmetleri verdiklerini anlatan Ekşioğlu, şunları söyledi: "Kentsel dönüşümde gayrimenkul danışmanlığı çok önemli. Kentsel dönüşüm hukuku, kredi, piyasa verileri ve gayrimenkul değerlemesi gibi eğitimler uzmanlar tarafından veriliyor. 


Beş gün süren bir eğitimin ardından yetişen danışmanlarımızın görevleri arasında öncelikle kentsel dönüşüm bölgesindeki hane halklarını bilgilendirmek geliyor. Böylece insanları bilinçlendiriliyor, haksızlığa uğramalarının önüne geçiliyor. Bu nedenle gayrimenkul danışmanlığının kentsel dönüşümündeki yeri çok önemli." 


Dünya


Geri Dön