26 / 04 / 2024

Can Özçiçek: Hedef 10 bin konut!

Can Özçiçek: Hedef 10 bin konut!

Propa Holding’in temelleri 1973 yılında atıldı. 44 yılda yaklaşık 4 bin konut üreten şirket, 20 bin metrekarelik ofis alanını da müşterilerine teslim etti. Grubun CEO’su Can Özçiçek, 2023’e kadar yeni yatırımlarla 6 bin konut üreterek toplam 10 bin konutluk bir portföye ulaşmak istediklerini anlatıy



Temelleri 1973 yılında Harun Reşit Özçiçek tarafından atılan Propa Holding, 44 yılda 26 farklı projede yaklaşık 4 bin konut ve 20 bin metrekare ofis alanını müşterilerine teslim etti, ilk projesini 1973-1976 yılları arasında Ankara'da gerçekleştiren Propa, aslında İstanbul kökenli bir aile şirketi. Bugüne kadar Aydın, Bodrum,  Ankara  gibi şehirlerde de başarılı işlere imza atan Propa Holdingin CEO'su Can Özçiçek, yaşam kalitesini ve insanı odaklarına aldıklarına dikkat çekiyor. 2023 için hedefler koyduklarını anlatan yönetici, "Markalı konut alanında yeni yatırımlarla 15 yeni projede, 6 bin konutu hayata geçirerek toplam 10 bin konutluk portföye ulaşmak istiyoruz" diyor.


Propa Holding’in CEO'su Can Özçiçek ile yeni projelerini ve sektörü konuştuk:


Marka konut almak, müşteriler için ne ifade ediyor?
Güvenilirlik, ulaşılabilirlik, kalite ve ürün garantisi... Yaptığımız işlerde bizim için anahtar kelime, hayata değer katmak. Hayata değer katan projeler geliştiriyoruz. Yaşam kalitesini yükseltme hedefiyle çalışıyoruz. Bunun için de her detayı önemsiyoruz. Belirttiğim gibi projelerimizde yaşam kalitesi ve insan odaklıyız. Bu yüzden belli kriterlere sahip projeler yapmayı tercih ediyoruz. Şirkette esasında bizler yeni bir nesli temsil ettiğimiz için projelere bakış açımız da bu yönde. Yeni nesil olarak yenilikçi ve inovatif projeler üzerinde çalışıyoruz. "Yeni nesil ev" konsepti ve “yeni nesil yaşam alanları" tasarlıyoruz.


Bu bakış açısıyla çalışırken aynı zamanda yaptığımız yatırımlar için de belli kriterlerimiz var. Yatırımlarımızı yaparken şehrin en değerli ve merkezi noktalarında yer almayı hedefliyoruz. Bir projenin kolay ulaşılabilir bir noktada olması, özellikle günümüzde İstanbul gibi trafik problemi olan bir metropolde çok önemli. Merkezi konum ve ulaşım avantajıyla projelerimizde yatırımcılarımıza da yüksek değer artışı sağlayabiliyoruz.


MARKAYI FARKLI KILAN BEŞ ÖZELLİK


1-) GÜVENİLİRLİK: Güvenilir şirket olmak
2-) DEĞER KATMAK: Kaliteli bir yaşam için kolay ulaşılabilir, inovatif, konforlu yaşam mekanları tasarlamak
3-) KALİTE: Ürün ve hizmetlerde kalite standardını yüksek tutmak
4-) YENİLİKÇİLİK: Karşılanmayan ihtiyaçlara inovatif çözümler üretebilmek için kendi alanında Ar-Ge ve teknolojiyi kullanarak yeni ürün ve hizmetler geliştirip sunmak
5-) MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ: Kendi alanında en iyi müşteri hizmetlerini sunmak, sıfır şikayet politikası

Dijital dünyada konutların ve ofislerin, projelerinizin içine teknolojiyi nasıl yerleştiriyorsunuz? Akıllı konut gerçek oluyor mu?
Propa projelerinde ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma ve haberleşme sistemlerini kapsayan akıllı bina otomasyon sistemleri kullanılıyor. Kullanım tabanı yaygınlaştıkça ve mobil entegrasyonu arttıkça evlerde İT cihazlarının kullanımı daha yaygın hale gelecek. Evle teknoloji daha iç içe olacak. Teknoloji sadece konforu değil, işletme giderlerini ve enerji tasarrufunu da destekleyecek. lot cihazlarının yanı sıra yakın gelecekte evlerde yenilebilir enerji sistemlerinin daha da yaygınlaşacağını göreceğiz.


Markanın gelecek hedefleri nedir? 5 yıl sonra nerede olmayı hedefliyor?
Propa'nın aynı zamanda 50’nci yaşına basacağı 2023 yılı için temel hedefleri şunlar: Birincisi, markalı konut alanında yeni yatırımlarla 15 yeni projede 6 bin konutu hayata geçirerek toplam 10 bin konutluk portföye ulaşmak. İkincisi, lisanssız güneş enerjisi alanında yeni santral yatırımlarıyla 50 MW kurulu güce ulaşmak. Üçüncüsü ise Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi'ni hayata geçirerek Gayrimenkul Yatırım Fonları bünyesinde 500 milyon TL'lik portföy büyüklüğüne ulaşmak.


İstanbul dışına markayı taşıma planı var mı?
Propa'nın bugüne-kadar Aydın, Bodrum, Ankara gibi şehirlerde projeleri oldu. Bundan sonra da İstanbul ile sınırlı kalmayacak. Bursa,  İzmir  ve Bodrum'da yeni projeler geliştirmek için çalışmalar devam ediyor.


Yurt dışına yatırım yapmayı düşünüyor musunuz? Hangi bölgeler öncelikli olacak?
Evet, Propa yurt dışında yeni yatırımlar düşünüyor, ilk olarak Portekiz'in başkenti Lizbon’da yeni konut projeleri ve kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmek için görüşmelere devam ediliyor.

 

“4 BİN KONUT YAPTIK"


WEB ADRESİ: propa.com.tr
FAALİYET SÜRESİ: 44 yıl TESLİM EDİLEN KONUT
SAYISI; 4.000
TESLİM EDİLEN OFİS ALANI-20.000 m2


CAPİTAL


Geri Dön