19 / 04 / 2024

Çanakkale'de kaç kişi konut kredisi aldı?

Çanakkale'de kaç kişi konut kredisi aldı?

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi hazırladı. Önergede, ''Çanakkale'de kaç kişi konut kredisi aldı, kaçının gayrimenkulüne el konuldu'' gibi sorular yer aldı.



CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi hazırladı. Erkek, Albayrak'a 'Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye genelinde ve Çanakkale'de kaç kişinin kredi borcunu ödeyemediğini' sordu. 

Çanakkale Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye ve Çanakkale’de son 10 yıl içerisinde kaç kişinin banka kredisi ile konut aldığını soran Milletvekili Erkek, kredi ödemesi yapamadığı için kaç kişinin gayrimenkulüne bankalar tarafında el konulduğun cevabını istedi. 
Milletvekili Erkek'in hazırladığı soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: 

“Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde son 10 yıl içerisinde banka kredisi ile konut alan kişi sayısı kaçtır? Bunların yıllara göre dağılımı nasıldır? Aynı süreçte diğer kredi türlerinden, her biri ayrı belirtilmek üzere ne kadarlık kullanım olmuştur? Bunların tutarları anapara ve faizi ayrı belirtilmek üzere ne kadardır? Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde son 10 yılda banka kredisi kullananların ne kadarlık bir kısmı geri ödemelerini yapamamıştır? Bunların yıllar itibariyle ve kredi türüne göre ayrıntıları nelerdir?  Türkiye genelinde ve Çanakkale ilimizde konut kredisi geri ödemesini yapamadığı için bankalar tarafından el konulan gayrimenkul sayısı kaçtır? Bunların içerisinde ev, arazi, sera gibi gayrimenkuller arasında dağılım oranları nasıldır?”


Geri Dön