26 / 04 / 2024

Çanakkale'de sit alanı açılması için çalışmalar yapılıyor!

Çanakkale'de sit alanı açılması için çalışmalar yapılıyor!

Lapseki'de belediye, 37 hektar SİT alanında inşaat alanı açmak için çalışma yapıyor Çanakkale Belediyesi Lapseki Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde kalan SİT alanlarının da inşaata açılabilmesi için yeni bir düzenleme başlattı...



Çanakkale'de sit alanı açılması için çalışmalar yapılıyor. Belediyenin görevlendirdiği özel bir firma tarafından da ilçede SİT alanı tespit çalışmaları yapılıyor. 


Lapseki Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Şu anda devam eden SIT alanı harita belirleme çalışması koruma imar planına altlık oluşturacak. Yani SİT alanı içerisindeki binaların ne konumda olduğu ölçülüyor. 


Ölçümler sonunda belediyeye yeni haritalar teslim edilecek. Hazırlanan yeni haritaları kendi paftalarımızla karşılaştıracağız. Yolların genişliklerini, eski imar planlarını kontrol edeceğiz. Ortaya yepyeni bir harita çıkacak" denildi. 


'İZİN VERİLECEK' 


Hazırlanacak yeni haritanın Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunulacağı belirtilen belediye açıklamada, "30 - 40 adet tescilli yapı var. 3 ay sonra bunların ölçümü yapılacak. 

Sonuçta 3. Derece SİT alanı kalkmayacak. Fakat imar ve yapılaşmaya izin verilecek. O saatten sonra sorumluluk kendi inisiyatifimizde olacak. 


Vatandaş en ufak tadilat işlemi için kurula müracaat etmeyecek. 

Her şey bizim sorumluluğumuzda olacak. 

Vatandaşlarımız herhangi bir aksaklık olmazsa altı aya kadar rahatlıkla tadilat ve inşaat çalışmaları yapabilecek" denildi. 


Birgün


Geri Dön