19 / 04 / 2024

Çanakkale'deki taşkın koruma tesisleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'deki taşkın koruma tesisleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesisleri, TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek soru önergesi hazırladı..



Çanakkale deki taşkın koruma tesisleri TBMM gündeminde!


CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesislerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erkek, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


CHP'li Erkek önergesinde "18.12.1953 tarih ve 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdür lüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2’nci maddesinin 1 ’inci fıkrasının a) bendinde “Taşkın sular ve sellere karşı koruyucu tesisler meydana getirmek”; b) bendinde “Sulama tesislerini kurmak, sulama sahalannda mevcut parsellerin tamamını veya akşamım gösterir harita ve planlan yapmak veya yaptırmak ve icabı halinde. kadastrosunu yaptırmak”; g) bendinde ise “Yukardaki fıkralarda yazılı tesislerin (Çalıştırma, bakım ve onanm dahil) işletmelerini sağlamak” hükümleri yer almaktadır. " şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda 3 soru sordu:


1. Çanakkale ilimiz kapsamında sulama ve taşlan koruma tesislerinin sayısı kaçtır? Bunlar hangi ilçelerimizdedir? Bahsi geçen tesisler ne kadarlık bir alan hizmet yermektedir?


2. Çanakkale ilimiz kapsamında inşa aşamasında taşkın koruma tesisi var mıdır? Varsa bunlar hangileridir?


3. Çanakkale ilimiz kapsamında yapımı planlanan sulama ve taşkına, sellere karşı tesis var mıdır? Varsa bunlar nerelerdedir ve ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?





Geri Dön