26 / 04 / 2024

Çanakkale'ye 2 yeni okul inşa edilecek!

Çanakkale'ye 2 yeni okul inşa edilecek!

Yıkılan Gelibolu Lisesi ile M.Akif Ersoy Anadolu Mesleki Lisesi arsalarına 2 adet 16 derslikli okul inşa edilecek. 2 okul, spor salonu ve öğrenci yurdunun inşaatlarına 2016 yılı içerisinde başlanacak.



"Depreme dayanıklıkları yok!" denilen Gelibolu Lisesi ile M.Akif Ersoy Anadolu Mesleki Lisesinde yıkılan binalardan boşalan bu arsalar için,2 adet 16 derslikli okul, spor salonu ile öğrenci yurdu yapılmasına,2016 yılı içinde başlanacağı açıklandı. 


Daha öncede Kaymakam Oktay Çağatay tarafından yapılacakları açıklanan okul, spor salonu ve yurt binasının 2017 sonunda bitirileceği öğrenildi. Halen Ankara'da bulunan Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Eligül; Ankara'dan gazetemizi arayarak yaptığı açıklamada; "Okullar için 13.5 milyon para genel bütçeden çıkarıldı. Önümüzdeki ay içinde ihalelerinin yapılması için çalışıyoruz. Bu konuda çalışmalar son aşamada" dedi. 

Bu paranın 2017 yılı sonuna kadar kullanılacağını söyleyen Eligül, 2 adet 16 derslikli okul, spor salonu ve birde kız-erkek yurdu yapılacak 3 katlı binanında 3 milyonun çıktığını ve özel idareye geldiğini söyleyen Eligül, bu inşaatta 2016 'da başlayacak, dedi. 


Büyük Zafer Gazetesi


Geri Dön