19 / 04 / 2024

Canik Belediyesi, Kuzey Yıldızı projesinin 3. etabı için çalışmalara başladı!

Canik Belediyesi, Kuzey Yıldızı projesinin 3. etabı için çalışmalara başladı!

Kuzey Yıldızı ile gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de projenin 3. etabı için çalışmalara başladı. Genç, vatandaşlarla işbirliği içerisinde yürütülen Soğuksu kentsel dönüşüm çalışmasının bölgenin değerini artıracağını söyledi.




TOKİ ile birlikte Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projesini uygulayan Canik Belediyesi, Soğuksu Mahallesi’nde yeni bir projeye daha imza atıyor. Türkiye’de vatandaşların onayıyla yapılan Kuzey Yıldızı Projesi’nin 3. etabı kapsamında belediye tarafından çalışmalarına başlanan Soğuksu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlarla görüşmeler başladı. Toplam 120 dönüm alanda uygulanacak olan ve halkla birlikte yapılan proje, mahalle halkından yoğun ilgi görüyor.


“VATANDAŞLAR OLUMLU BAKIYOR”


Belediye-vatandaş işbirliği ile mutlu ve çağdaş bir Canik için çalıştıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Kuzey Yıldızı Projemizin ilk iki etabını vatandaşlarımızın da büyük desteğiyle tamamladık. Şimdi Soğuksu Mahallemizde belediye olarak yeni bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Bu projemiz için vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Vatandaşlarımızın da şu ana kadar büyük desteği var. Görüştüğümüz vatandaşlarımız böyle bir kentsel dönüşüme sıcak bakıyorlar" dedi.


"ÇAĞDAŞ YAŞAM ALANI"


Yaptıkları her çalışmada vatandaşın yararına olmasını gözettiklerine işaret eden Başkan Genç, "Amacımız vatandaşlarımıza sosyal donatıları olan daha çağdaş ve modern yaşam alanları oluşturmak. 120 dönüm alanda toplam 900 yapı var. Ancak bu projemizi gerçekleştirmek için bin 400 hak sahibiyle görüşeceğiz. Şu ana kadar yaptığımız görüşmelerimiz gayet olumlu. İnşallah bu görüşmeleri tamamladığımızda yine halkımızın onayıyla Canik’e yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Halkımızdan isteğimiz bu çalışmalarda belediyemize yardımcı olmaları" diye konuştu.


Kuzey Haber


Geri Dön