24 / 04 / 2024

Çankaya Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne Erdal Kurttaş getirildi

Çankaya Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne Erdal Kurttaş getirildi

Çankaya Belediyesinin İmar İşleri Müdürlüğü'ne, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Erdal Kurttaş getirildi



İmar İşleri İşleri Müdürü Erdal Kurttaş, Şehir Palancıları Odası  Ankara  Şubesi Başkanlığının yanı sıra, 20 yılı aşkın süredir Çankaya Belediyesi'nde görev yaptığını söyledi. Kurttaş, belediyede İmar İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü gibi görevlerde bulunduğunu bildirdi. Meslek odasında yaptığı görev ile belediyedeki görevini birbirinden ayrı tutuğuna dikkat çeken Kurttaş, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanlığında 2010 yılında yapılacak seçimlerde başkanlık için yeniden aday olmayacağını belirtti.

Kurttaş, ulaşımı çok önemsediklerini, ilçe belediyesi olarak başkent Ankara'nın öncelikle "raylı sisteminin ve toplu taşımacılığın hızla geliştirilmesi ve ilerletilmesini" istediklerini söyledi. Kurttaş, kent merkezinin taşıtların ulaşımına ayrılmasından daha ziyade, yayalara uygun alanlar oluşturulması yönünde görüş taşıdıklarını kaydetti. Ulaşım sorunun, toplu taşımacılık modeline uyan çözümlere paralel gidildiği takdirde çözülebilecek bir husus olduğunu savunan Kurttaş, kentteki sorunların birinin, diğerinden bağımsız düşünülemeyeceğini söyledi.

Sorunların ulaşım ana planı ile doğrudan bağlantılı olduğunu ifade eden Kurttaş, bu doğrultuda Güvenpark'taki dolmuş duraklarınında ele alınmasında yarar olduğunu belirtti. "Ulaşım planları modern batı ülkelerindeki gibi ele almış olsaydı, ortaya öncelikle toplu taşıma ağırlıklı bir model çıkardı" diyen Kurttaş, şunları kaydetti: "Her fırsatta (batılılaşma batılılaşma) diyoruz. Ama bu ulaşım planı ile nasıl batılılaşalım. Oturduğumuz mekanlar, giydiğimiz kıyafetlerle batılılaştığımızı sanıyoruz. Ama gereğince batılı olunamıyor. Yeterlilik şartı var ama gereklilik yerine getirilememiş. Nedir gereklilik şartı? Biz hala özel ulaşımı pompalıyoruz depolar dolusu yakıt tüketiyoruz. Özel ulaşım yerine toplu taşımacılık her zaman daha az yakıt tüketimini sağladığı için tercih edilmelidir. Bu dünyada bilimsel olarak kanıtlanmıştır."

Ulaşım anlamında yapılması gerekenin toplu taşıma ile daha konforlu ve daha kısa sürede seyahat imkanı hazırlayan projelerin hayata geçirilmesi olduğunu bildiren Kurttaş, Çankaya Belediyesinin de yaklaşımının bu doğrultuda olduğunu belirtti. Çankaya Belediyesinde İmar İşleri Müdürlüğü olarak "belediyenin kentsel politikalarını uygulanmasıyla görevliyim" diyen Kurttaş, mesleki, akademik deneyimi, meslek odasındaki yöneticilik deneyiminin dışında farklı bir kesitle görevini yerine getirdiğini söyledi.

"Cumhuriyet'in mirası Güvenpark"

Güvenpark'ın Cumhuriyet'in kendilerine bıraktığı miras anıt alanı olduğunu ifade eden Kurttaş, Güvenpark'ın tescilli orijinal projesine uygun hareket edilmesi gerektiğini bildirdi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun belediyelerin üstünde yetkileri olduğunu anımsatan Kurttaş, ancak kurulun tescil kararına rağmen
Güvenpark'ın projesine aykırı kullanıldığını savundu. Güvenpark'tan minibüs duraklarının kaldırılmasını istediklerini ifade eden Kurttaş, "Kızılay, Çankaya Belediyesi'nin merkezidir. Güvenpark, Kızılay merkezde yer aldığı için bir anlamda Çankaya Belediyesinin yüzük taşıdır. Yüzüğün taşı düşerse kıymeti kalmaz. Güvenpark'a projesine uygun olarak gereken önem verilmelidir" diye konuştu. (AA)


Geri Dön