24 / 04 / 2024

Çankaya Köşkü yardımcılara!

Çankaya Köşkü yardımcılara!

Yeni hükümet sisteminde, 1921'de yapılan Çankaya Köşkü'nü Cumhurbaşkanı yardımcılarının kullanması planlanıyor...



Çankaya Köşkü, 1921 yılında ürkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk için yapılmıştı. Çankaya Köşkü, Büyük Önder’in ardından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer’e hem konut hem çalışma binası olarak hizmet verdi.

Abdullah Gül köşkü çalışma ofisi ve resmi törenler için kullıyordu. Köşkü konut olarak ise Dışişleri Bakanlığı kullanıyordu.

Resmi konut vekile

Hürriyet'te yer alan habere göre, Reep Tayyip Erdoğan'ın 2014'te cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Beştepe’ye inşa edildi. Köşk, Başbakanlık olarak kullanılmaya başlandı. Başbakan Binali Yıldırım’ın çalışmalarını yaptığı Köşk, yeni sisteme geçilmesiyle birlikte aktif olarak kullanılmaya devam edecek.

Yeni hükümet sisteminde ise köşkü Cumhurbaşkanı yardımcılarının kullanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı yardımcıları, mevkidaşlarını köşkte kabul edecek. 

Çankaya Köşkü yerleşkesinde yer alan resmi konutta da Erdoğan’a vekalet edecek Cumhurbaşkanı yardımcısının ikâmet etmesi planlanıyor. 


Geri Dön