23 / 04 / 2024

Cansuyu Derneği Gazze'ye yetim merkezi yaptırıyor!

Cansuyu Derneği Gazze'ye yetim merkezi yaptırıyor!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze şžeridi 'ndeki Cebaliye kentine yetim merkezi yaptırıyor. Merkezin bazı bölümlerinin temeli düzenlenen törenle atıldı



Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze şžeridi 'ndeki Cebaliye kentine yetim merkezi yaptırıyor. Merkezin bazı bölümlerinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Tören  öncesinde bir açıklama yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel  Başkanı Mustafa Köylü, dernek olarak ambargonun başlamasından bu yana Gazze 'nin  ihtiyaçları için çalıştıklarını ifade ederek, 'Fakir ailelere gıda, yetimler  için kırtasiye, kıyafet gibi yardımlar yapıyoruz' dedi.

Köylü önceki yıl İsrail 'in Gazze bombardımanından sonra bir çok kişinin  evsiz ve yetim kaldığına işaret ederek, 'Bizim milletimiz Gazze 'nin yaralarını  sarmak için seferber oldu. Biz Gazze 'de bir ilki gerçekleştirdik. Buraya bir  yetim merkezi yapıyoruz. Burası yetimhane değil yani yetimler burada  konaklamayacak. Eğitim alacaklar, takviye dersler görecekler, rehabilitasyon  uygulamalarından geçecekler' diye konuştu.

Merkezin yaklaşık olarak 1 milyon 100 bin dolara mal olacağını ifade eden  genel başkan Mustafa Köylü, Gazze 'de ayrıca yetim üniversiteli öğrencilere de  yardım ettiklerini bildirdi.

Törene Gazzelilerin yanısıra Cebaliye belediye başkanı İsam Cude de  katıldı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapımına başlanan yetim merkezi hizmet binası toplam 2500 metrekare kullanım alanı üzerine inşa
 edilecek.

Merkezde Gazze 'de yaşanan çatışmalar ve bombardımanlarda ebeveynlerini  kaybetmiş 600 yetim çocuğa hizmet verilecek. Savaştan etkilenmiş çocukların rehabilitasyonlarının gerçekleştirileceği  merkezde başta temel eğitim faaliyetleri olmak üzere kültürel, sosyal ve sportif  aktiviteler yapılarak çocuklara 'savaşın haricinde de bir dünyanın varlığı  hissettiririlecek.' Ana bina kaba inşaatı biten yetim merkezi 4 ay sonra hizmete  açılacak.

AA


Geri Dön