29 / 03 / 2024

Çardak OSB’de 98 parselin 92’si satıldı!

Çardak OSB’de 98 parselin 92’si satıldı!

Türkiye’nin ilk özel organize sanayi bölgeleri arasında yer alan Çardak 98 parselden 92’sinin satışı gerçekleşti. OSB, son yıllarda gerçekleşen çalışmalarla yatırımcıların ilgisini çekiyor. Atıl kalmaktan kurtulan bölgede 98 parselden 92’sinin satışı gerçekleşti.



Çardak’ta 1996'da dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan, ancak küresel ekonomik krizlere yakalandığı için yıllarca yatırım yapılmayan Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (Çardak OSB), Denizli Sanayi Odası’nın girişimleriyle yeniden canlandı. Altyapısı 13 ayda tamamlanan, 3 milyon 255 bin metrekare alana kurulun Çardak OSB, 20 yıla yakın atıl vaziyetteydi, Denizli Sanayi Odası 2015 yılında kendisine ait 270 bin metrekare alanı 3 dolardan, Vakıfb ank ise 2017 yılında imzalanan protokol kapsamında 977 bin 264 metrekare arsayı 5 dolardan satıyor. 

Bölgenin canlandırılması amacıyla yapılan çalışmaların ardından bölgeye talep arttı. İkiler Otomotiv Filtre, yatırımlarını yapıp araç filtresi; Türkeli Ray, asansör rayı ve Pensan, okul gereçleri üretimine başladı. İki firmanın haddehane ve asansör yatırımları tamamlama aşamasına gelirken, bu yılın başında AGT’nin, 565 bin 534 metrekare büyüklüğüne sahip 21 parseli yonga levha üretimi yapmak için alması dikkatleri Çardak OSB’ye  döndü. Çardak OSB Yönetimi, COVID-19 pandemisi sürecinde 5 parselin daha satışını tamamlarken, 4 parselin satışına da aracılık etti. Tüm sanayi parselleri yatırıma hazır olan yeşil alanları, sosyal tesis ve idari bina alanı, teknik alt yapı ve arıtma tesisi alanı bulunan Çardak OSB’de 98 parselin 92’sinin satışı gerçekleşti ancak 6 parsel kaldı.         

Çardak OSB’nin 2015'ten bu yana Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin girişimleriyle uzun bir bekleyişin ardından hızlı bir yatırım sürecine girdiğinden bahseden OSB Başkanı Okan Konyalıoğlu, “Denizli’yi yeni bir üretim üssü haline getirecek girişimler sonrasında, arsa tahsisi yapılan firmalarımız tesislerini faaliyete geçirme çalışmalarını hızlandırdılar” ifadelerini kullandı.

“OSB, ihracata 500 milyon dolar katkı sağlayacak”

Çardak OSB’de 98 parselin 92’si satıldı!

Bölgeye yapılan yatırımların Denizli’nin ve bölgenin sosyoekonomik çehresini değiştireceğinden bahseden Okan Konyalıoğlu, “Bu yatırımlarla önümüzdeki 3 yıl içinde Çardak OSB’de yatırımların yüzde 50-60 doluluk oranına ulaşacağını, Denizli istihdamına 5 bin kişi, ihracatına ise 500 milyon dolar katkı sağlayacağını öngörüyoruz” diye konuştu.
 


Geri Dön