26 / 04 / 2024

Çatalca Belediyesi 2019 yılı bütçesi 88 milyon TL!

Çatalca Belediyesi 2019 yılı bütçesi 88 milyon TL!

Çatalca Belediyesi, Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunutamamladı. Oturum sonunda Çatalca Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 88 milyon TL olarak belirlendi.



 

Çatalca Belediye Meclisi, 2018 yılı Ekim ayı toplantısının 2. birleşimi gündem maddelerini görüşmek üzere, bugün saat 10.30’da Belediye Meclis Salonunda toplandı.

2019 Mali Yılı Bütçesi 88 milyon

Çatalcak Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ekim ayı meclis ikinci oturumunda; Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen “Belediyemiz 2019 Mali Yılı Performans Programına “ ilişkin ve “2019 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesinin görüşülmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifine ilişkin raporlar konuşuldu.

Çatalca Belediyesi 2019 performans raporu, 2019 yılı bütçe kararnamesi, 2019 yılı gider bütçesi, 2019 yılı gelir bütçesi, 2019 yılı bütçesine ait finansmanın ekonomik sınıflandırılması, 2019 yılına ait ayrıntılı harcama programı ve finans programı oy çokluğu ile kabul edildi. Böylelikle Çatalca Belediye meclisinde 2019 Mali Yılı Bütçesi 88 milyon TL olarak belirlendi.

Gerçekçi bir bütçedir

Bütçe görüşmelerinin tamamlanması ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 2019 yılı bütçesinin Çatalca Belediyesine ve Çatalca halkına hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Başkan Kara konuya dair gerçekleştirdiği konuşmada 2019 Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanacak bütçenin gerçekçi bir bütçe olduğunu belirtti. Başkan Kara, “Bütçe 2019 Ocak, Şubat, Mart aylarında bizler tarafından uygulanacak, Nisan ayından itibaren şu anda bu sıralarda bulunan bizler ve sizler görevde olur muyuz, olmaz mıyız bilemiyoruz ama kime kısmet olacaksa bütçe şişirilmiş bir seçim bütçesi değil gerçekçi bir bütçedir” diye konuştu.

Başkan Kara bütçede geçen yıla göre 16-18 milyon liralık bir artış olmasının nedenini Büyükşehir paylarının bütçede gösteriliyor olması nedeniyle olduğunu söyledi.

Ülkemiz ekonomik sıkıntıda

Ülkemizin ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçmesi nedeniyle zorunlu yatırımlar dışındaki yatırımları kısıtladıklarını dile getiren Başkan Kara sözlerinde şöyle konuştu:

 “ Ben arkadaşlarıma bütçede geçen yıla göre 1-2 milyon liralık bir artış olsun, ülke ekonomimiz sıkıntıdayken zorunlu yatırımlar dışındaki yatırımları kısıtlayabiliriz talimatı vermiştim. O nedenle çok az bir artış oldu. Göreceli olarak bir artış varsa da o Büyükşehir paylarının bütçede gösteriliyor olmasındandır.”

Başkan Kara, sözlerini “Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen bürokratlara, komisyon üyelerine ve mecliste oy kullanan eleştirilerini nazikçe dile getiren bütün meclis üyelerine, çok teşekkür ediyorum” sözleriyle tamamladı.

 


Geri Dön