24 / 04 / 2024

Çatalca'daki tarihi çeşmeler restore ediliyor!

Çatalca'daki tarihi çeşmeler restore ediliyor!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 2009'dan bu zamana kadar devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında ilk etapta, Çatalca ilçe merkezindeki tarihi çeşmelerin restorasyon çalışmalarını başlattı.



Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca’nın tarihine sahip çıkıyor. Başkan Cem Kara, Çatalca ilçe merkezi ve mahallelerdeki tarihi yapıların restore edilmesi için başlattığı çalışmaların meyvesini almaya başladı. Göreve geldiği günden itibaren ilk iş olarak, Çatalca’daki tarihi yapıları mercek altına alan ve ilçedeki tarihi yapıların tespit edilmesi için özel bir ekip kuran Başkan Cem Kara, başlattığı çalışmalarda yol katedildi.


Çalışmalar uzun sürüyor

Restorasyon çalışmalarının uzun soluklu olduğuna vurgu yapan Kara, 2009'dan bu zamana kadar devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında ilk etapta, Çatalca ilçe merkezindeki tarihi çeşmelerin restorasyon çalışmalarını başlattı. Çatalca ilçe merkezinde bulunan Abdullah Efendi Çeşmesi, Hacı Mahmut Çeşmesi, Ali Paşa Çeşmesi olmak üzere 3 çeşmenin restorasyon işlemleri başladı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da Ali Paşa Çeşmesinde devam eden restorasyon çalışmalarını, yerinde inceleyerek bilgi aldı.


Gazetem İstanbul


Geri Dön