24 / 04 / 2024

Çatalçam bölgesinde kıyı şeridinde hasar meydana geldi!

Çatalçam bölgesinde kıyı şeridinde hasar meydana geldi!

Karadenizin hırçın dalgaları, Çatalçam bölgesinde tahkimatı yapılmayan kıyı şeridini alt üst etti. Kıyının bir bölümü tamamen denize kayarken çok sayıda çam ağacı da denize sürüklendi...



Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden sahil yolu çalışmaları sırasında bazı kişiler ve sivil toplum kuruluşları sahilin yok edildiğini öne sürmüş, buna karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz asıl bu yol ve tahkimatlar yapılmazsa bu kıyı şeridinin tehlike altında olduğunu ve bu iddiayı ortaya atanların çoğunun buraları kendi istedikleri gibi kullanmaya alışmış ve buraları sahiplenmeye çalışan kesimler olduğunu söylemişti.


Tam bu tartışmalar yaşanırken son 2 gündür devam eden denizdeki fırtına ve beraberinde oluşan azgın dalgalar Çatalçam ve Taflan arasında çalışma yapılmayan kıyı şeridini alt üst etti. Dalgaların hem kıyının bir bölümünü yıktığı hem de mevcut yerleşim alanlarını tehdit ettiği görüldü.


ÇAKIR; “SAHİLİ YOK OLMAKTAN KURTARIYORUZ”


Konuyla ilgili konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, burada yaşanan doğa olayının yeni olmadığını ve önceki yıllarda da bunun önüne geçmek için bazı çalışmalar yaptıklarını anımsatarak, “Ancak bu kıyıların etkilenmemesi için güçlü bir tahkimatın yapılması gerekiyordu. Şu anda devam eden sahil yolu çalışmaları sırasında bu güçlendirme işini de yapıyoruz. Bu tahkimatın yapıldığı bölgede hiçbir sorun oluşmadı. Yani bazıları tarafından söylendiği gibi bu çalışma sahilimizin yok edilmesi değil tam tersine korunmasına yöneliktir. Sahilin üzerinden yol geçiriyorlar denilen bölümlerin hepsi işte bu tehdit altında olan kesimlerdir. Biz buralara bu yolu yapmasak, bir süre sonra zaten sahil diye bir şey kalmayacak oralarda. Başkanımızın da daha önce söylediği gibi bu proje sadece turizm alt yapısına yönelik bir yol çalışması değil aynı zamanda bu kıyı şeridinin de korunmasına yönelik önemli bir çalışmadır. Eğer biz bu projeyi hayata geçirmeseydik ileri de tüm kıyı şeridi bu tehditin altında kalacaktı. Sahili yok olmaktan kurtarıyoruz” Diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön