24 / 04 / 2024

ÇATIDER'in 2013 yılının ilk uygulaması 18 Mart'ta yapılacak!

ÇATIDER'in 2013 yılının ilk uygulaması 18 Mart'ta yapılacak!

Çatıder, 15 Mimarlık Fakültesi'nde 2 bin 800 mimar adayına ulaştı. 2013 yılının ilk uygulamaları 18 Mart'ta Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak...



Çatı sektörünün sağlıklı büyümesi ve hak ettiği konuma ulaşması için geleceğin mimarlarına yatırım yapmanın önemine inanan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), üniversitelerdeki eğitimlerine hızla devam ediyor. Üniversitelerin Mimarlık Fakültelerinde Yapı Dersleri kapsamında düzenlenen “Uygulamalı Çatı Sistemleri Eğitimlerini” ÇATIDER üyelerinin eğitim elemanları veriyor. Bugüne kadar 15 okulda yapılan 28 eğitim ile 2 bin 800 öğrenciye ve 80 akademisyene, öğretmene ulaşan ÇATIDER, 18 Mart’ta Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 2013 yılı bahar öğretim döneminin ilk eğitimini gerçekleştirecek.


Yıl içinde 13 üniversitenin Mimarlık Fakültesine ulaşmayı hedeflediklerini belirten ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Bilgi Üniversite’sindeki eğitimi, Mayıs ayında Okan Üniversitesi ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültelerinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerin takip edeceğini açıkladı. ÇATIDER’in eğitime büyük önem verdiğini vurgulayan Yavuz, ÇATIDER tarafından geliştirilen “Çatıcılık Mesleki Eğitim Müfredatı”nın bugün okullarda referans alınarak uygulandığını da belirtti.


Yavuz, ülkemizdeki mimarlık eğitimine katkı çerçevesinde ÇATIDER olarak 2010 yılında, "Yapı Kabuğunun Yaşam Alanına Katkıları", 2012 yılında ise “Arkeolojik Alanda Çatı - Milas Uzunyuva Anıtmezarı Arkeoparkı Koruyucu Çatısı” konulu Öğrenci Proje Yarışmaları ve sergileri düzenlediklerini de anlattı.


ÇATIDER’e www.catider.org.tr web sitesinden ve 0216 416 55 13 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.



Geri Dön