24 / 04 / 2024

Çayırova TOSB Otomotiv Test Merkezi açıldı!

Çayırova TOSB Otomotiv Test Merkezi açıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova’da 4.500 metre kare kapalı alana sahip Taşıt Araçları Organize Sanayi Bölgesi’nde ki (TOSB) Otomotiv Test Merkezi açılışına katıldı




Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova’da 4.500 metre kare kapalı alana sahip Taşıt Araçları Organize Sanayi Bölgesi’nde ki (TOSB) Otomotiv Test Merkezi açılışına katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katıldığı programda bir açılış konuşması yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Allah'a şükürler olsun ki bu gelişimi, dönüşümü ve kalkınmayı görmekten sizin gibi ülkemize hizmet eden iş adamlarımızla çalışmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.


ÜRETİCİMİZİN, SANAYİCİMİZİN VE VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ


Birlikte çalışmakta başarı vardır anlayışıyla beraber yürümeye ihtiyacımız var diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bunu başardık mı her şeyi yapabiliriz. En son örneklerinden bir tanesi de Gebzeli sanayicilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz TOSB Bağlantı Kavşağıdır. Yapılan bu yatırımın yarı maliyetini de biz karşılıyoruz. Türkiye'ye örnek olan projelerimizin bazılarını sanayicilerimizle yapıyoruz. Biz üretenin, sanayicimizin ve vatandaşımızın hizmetindeyiz. Yeşil bir çevrenin içerisinde çalışmaya devam etmeli, bu amaçla birlikte TOSB’la bu bölgeye fidan dikimi gerçekleştirelim” diyerek sözlerini tamamladı.



KOCAELİ BİR ADIM DAHA ÖNCE GEÇTİ


Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekilleri R.Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker ve Cemil Yaman’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı açılış töreni sonrası gerçekleştirilen yatırım üzere duygularını iş dünyasının temsilcilerine bir kez daha aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün burada Kocaeli’mizde çok önemli bir gün yaşandı. Yenilenerek ve kapasitesi çok daha büyüyerek açılışı yaptığımız otomotiv test merkezi ile Türk otomobil sektöründe çok önemli bir yere sahip olan Kocaeli’miz, bir adım daha öne geçti. Sektöründe lider pozisyona geliyor. Kocaeli’mize ve Gebze’mize de zaten yakışanda bu olurdu. Başta TOSB otomotiv test merkezi olmak üzere yapılan bu tesisler, ülkemizin sanayii alanındaki gözbebeği olan Gebze bölgemiz için büyük fırsatlar sunuyorlar” diye konuştu.



BU TESİS KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN KAZANÇTIR


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ayrıca, “Türkiye’mizin otomotiv, makina, savunma, elektrik, elektronik, beyaz eşya gibi pek çok sektörüne hizmet verecek olan bu tesisler; Türkiye’mizin kalkınmasında ve yüksek teknoloji gerektiren ürünleri yurt ve dünya piyasasına sunmasında önemli rol oynayacak ve ülkemizin çok önemli bir açığını kapatacaklar. Yapılan her bir yatırım, açılan her tesis; Kentimiz için, ülkemiz için bir kazançtır. Hem sağladığı istihdamla, hem de kentimizin sanayisinin ve otomotiv sektörünün ihtiyacı olan test kapasitesini artırmasıyla dikkat çektiğini ve sağladığı imkânlarıyla yeni fırsatları önümüze sermektedir. Bugün burada açılışını yaptığımız TOSB Otomotiv Test Merkezi de konusunda uzman bakış açısıyla, Gebze’miz ve Kocaeli’miz için önemli bir değerdir” ifadelerini kullandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön