25 / 04 / 2024

Çayırova'da kentsel dönüşüme iptal!

Çayırova'da kentsel dönüşüme iptal!

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, 30 Aralık 2014 tarihinde görülen karar davası sonrasında yaptığı açıklamada, " adalet yerini buldu"dedi.



Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'ne karşı dava açan bölge sakinleri davayı kazandı. Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, 30 Aralık 2014 tarihinde görülen karar davası sonrasında yaptığı açıklamada, "adalet yerini buldu"dedi. 


Çayırova Emek ve inönü Mahalleleri'nin kapsayan kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan bölge sakinleri ve Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği, Çayırova Belediyesi'ne dava açarak projenin iptalini talep etmişti. 


Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca. 2009 yılında kendilerinden habersiz bölgeyi kentsel dönüşüm projesine alındığını ve bu durumdan 2013 yılında haberdar olduklarını belirtmişti. Bölge sakinleri projeye karşı olarak Çayırova Belediyesi'ne dava açmıştı. 30 Aralık 2014 tarihinde Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'nde görülen karar davasının sonucunun bugün ellerine ulaştığını belirten Koca. projenin oybirliğiyle iptal edildiğini ve adaletin yerini bulduğunu ifade etti. 


KUTLAMA OLACAK 


Karar davasında sonucun ilkolarak kendisine ulaştığını belirten Koca, dava masraflarının da belediye tarafından karşılanmasına karar verildiğini söyledi. Dava sonucunda, belediyenin bir ay içinde Danıştay'a temyize gitmek hakkı da bulunuyor. Yaklaşık 2 bin nüfusa sahip olan Emek vc İnönü mahallelerinde 730 hak sahibi bulunuyordu. Kendisine bu yolda destek veren bölge halkına ve siyasilere teşekkür eden Koca. ilerleyen günlerde konuyla alakalı basın açıklaması vc bir kutlama da düzenleyeceklerini duyurdu. 


Çayırova Kocaeli Pusula


Geri Dön