19 / 04 / 2024

Çekmeköy Belediyesi kentsel dönüşümde e-ekspertiz uygulamasını hizmete sundu!

Çekmeköy Belediyesi kentsel dönüşümde e-ekspertiz uygulamasını hizmete sundu!

Kentsel dönüşümünü ve gelişimini diğer ilçelerden farklı olarak, uyum esasına göre devam ettiren Çekmeköy'de, sürecin sağlıklı işlemesi için Çekmeköy Belediyesi tüm teknik imkânları kullanıma sunuyor...



Kentsel dönüşümde Çekmeköy farkı 



Kentsel dönüşümünü ve gelişimini diğer ilçelerden farklı olarak, uyum esasına göre devam ettiren Çekmeköy'de, sürecin sağlıklı işlemesi için Çekmeköy Belediyesi tüm teknik imkânları kullanıma sunuyor. 


Çekmeköy Belediyesi ilçede yaşanan kentsel değişim sürecine yeni bir boyut kazandıran e-ekspertiz uygulamasını kullanıma sundu. Türkiye'de kamu kurumlarında ilk olan e-ekspertiz uygulamasıyla, günlerce sürebilen ekspertiz çalışmaları birkaç tuşla, dakikalar içinde tamamlanıyor. 


İlgili arsa ya da yapı için inceleme talebinde bulunan ekspertiz firmalarının kullanıcı adı ve şifreyle yararlanabildiği sistemde, tüm inceleme işlemleri internet üzerinden yapılıyor. Bir dosya için aynı anda gelen birden çok firmanın çakışmasını engelleyen, firmaların zaman kaybı ve ulaşım masraflarını ortadan kaldıran e-ekspertiz uygulamasıyla, imara ve krediye uygunluk birkaç tuşla öğreniliyor. 


Sistem Nasıl İşliyor Dosyalar arasında boğulan eksperlerin ofislerinden kullanabildiği e-ekpertiz uygulaması için Çekmeköy Belediyesi'nden kullanıcı adı ve şifre alınıyor. İnternet üzerinden firmasının yetkilendirme belgesini ve incelenecek dosya için talebini belediyeye ileten eksperler, en fazla 10 dakika gibi kısa bir sürede istedikleri dosyaya ulaşabiliyorlar. 


Tünaydın Gazetesi 


Geri Dön