25 / 04 / 2024

Çekmeköy’de metro sayesinde konut piyasası hareketlendi!

Çekmeköy’de metro sayesinde konut piyasası hareketlendi!

Yaklaşık 5 yıl önce Ümraniye’den ayrılıp ilçe olan Çekmeköy, villa ve nitelikli konut anlamında hızla gelişiyor. Çekmeköy’de metro sayesinde konut piyasası hareketlendi. Yeni otoyolun bölgeden geçmesi kuzeyde kentleşmeyi hızlandırdı...



Sağlam zemini nedeniyle tercih edilen Çekmeköy’de metro sayesinde konut piyasası hareketlendi. Yeni otoyolun bölgeden geçmesi kuzeyde kentleşmeyi hızlandırdı.

 

Yaklaşık 5 yıl önce Ümraniye’den ayrılıp ilçe olan Çekmeköy, villa ve nitelikli konut anlamında hızla gelişiyor. Özellikle Üsküdar-Sancaktepe metrosunun hayata geçmesiyle toplu ulaşımda kolaylık yaşayacak olan Çekmeköy, çevresindeki büyük orman alanları ve havza koruma kuşağı ile İstanbul Metropoliten Alanı için ekolojik öneme sahip bir yerleşim oldu.



Hızlı gelişim sergiliyor

 

Bölgedeki gelişim 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi ile başladı. Depremden sonra zemini sağlam bölge arayışına giren yatırımcılar, bu ihtiyacı karşılayan Çekmeköy’e yöneldi. Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya’nın verdiği bilgilere göre, İstanbul genelinde düşünüldüğünde hızlı kentleşme olgusunun en iyi örneğini Çekmeköy sergiliyor. Anadolu yakasında Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çekmeköy’den geçmesi İstanbul’un merkezi iş alanlarına ulaşımını kolaylaştırdı ve otoyolun kuzeyinde hızlı kentleşmeyi tetikledi.

 

Villalar yoğunlaştı

 

Önceleri, kent merkezine uzak konumlu olması nedeniyle tercih edilmeyen Çekmeköy, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarının yapılması ve üst-orta gelir grubu tarafından konforlu ve özellikli konut alanlarına olan talebi karşılayacak yeterli büyüklükteki arsaların bulunması, 2B arazilerinin sağladığı ucuz ve geniş araziler nedeniyle cazip hale getirdi. Bölge dokusu genellikle konut yoğunluklu orta ve üst sınıfa hitap ediyor. 2015 yılında açılması beklenen metro hattı da gelişimi hızlandırıyor.

 

MOM Yapı tarafından yapımına 2010 yılının ilk çeyreğinde başlanan ve 2012 yılının Haziran ayında tamamlanan Glow3, İstanbul’un yeni yaşam alanı Çekmeköy’de bulunuyor. Şile Otobanı’na ve ihalesi onaylanan Üsküdar-Alemdağ metro durağına yürüme mesafesinde bulunan Glow3, ulaşım açısından avantajlı bir lokasyona sahip. 7 bloktan oluşan Glow3, 50 bin metrekare inşaat alanına sahip. Yapılan araştırmalara göre İstanbul’un zemini en sağlam ilçeleri arasında gösterilen Çekmeköy’de güvenilir bir teknik olan radye temel üzerine inşa edilen Glow3, iskanı alınmış bir proje. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire satışlar devam ediyor. 

 

Kreş ve kuaförün gelirleri site aidatını aşağı çekecek

 

216 Yapı imzasıyla İstanbul’un en hızlı prim yapan lokasyonlarından Çekmeköy’de hayata geçen 216 Rezidans, 2 blokta 123 daireden oluşuyor. Bölgenin ilk rezidansı olan projede, hem rezidansta yaşayanlara hem de dışarıdan geleceklere hizmet verecek bir kreş ve kuaför salonu bulunuyor.  Site yönetimi aracılığı ile kiraya verilecek olan kreş ve kuaför salonundan elde edilecek gelir rezidans hizmetlerinde kullanılacak. Ayrıca 216 Rezidans’ın farklı noktalarına konulacak olan güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden elektrik üretilecek. Bu da ortak aydınlatmada kullanılacak. Hem kira gelirleri hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırım sayesinde aidat giderleri düşük olacak. 

 

80 farklı daire tipiyle herkese hitap ediyor

 

SUR Yapı’nın İdilia projesi, 7 blok konut, bir blok ticaret alanı olmak üzere toplam 442 konut ve 80 farklı daire tipi, 61 farklı metrekare seçeneğinden oluşuyor. İdilia projesinde 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 2+1, 3+1, 4+1 ve 7+1’den oluşan dubleks daire seçenekleri de yer alıyor. TEM Çamlıca Gişelerine ise yaklaşık 5 dakika mesafede konumlanan İdilia, başta TEM Otoyolu olmak üzere, İstanbul Anadolu yakasının ulaşım kanallarına yakın konumda. 

 

Ormana bakan projede 2+1 daireler satışta

 

ANT Yapı tarafından inşa edilen Antorman, Çekmeköy’ün hemen başlangıcında, yüzünü ormanlara dönmüş bir proje. Çevreye duyarlı misyon ile gerçekleştirilen proje, doğal yaşama özlem duyanlara hitap ediyor. Hem kendi içinde barındırdığı sosyal alanlar, hem de alışveriş merkezleri ve toplanma noktalarına yakınlığıyla şehirden uzaklaşmadan doğal hayatın içinde bir yaşam vaad ediyor. Geçtiğimiz yıl teslimleri tamamlanan projede yaşam sürüyor. Projede kalan üç konut 2+1 seçeneğinde bulunuyor.

 

Dubleks daireler kaldı

 

BEŞYILDIZ Grubu’nun projesi Mira Çekmeköy, 8 blokta yoplam 160 daireden oluşuyor. Yaşamın geçen yıl başladığı projede, 1+1 ve 2+1 tipindeki dairelerin satışları tamamlanırken, şu anda 4+1 ve 5+1 dubleks dairelerin satışları devam ediyor. Mira Çekmeköy’ün 320 metrekarelik kapalı alana sahip MiraClub’ı, Mira sakinlerinin ortak malı olarak tapuya tescil ediliyor. MiraClub, Jakuzili kapalı havuz, sauna, bilardo salonu, masa tenisi, fitness, dinlenme ve oyun salonlarından oluşuyor.


Vatan 


Geri Dön