29 / 03 / 2024

Çelik ihracatçıları ABD’deki yeni vergiye itiraz edecek!

Çelik ihracatçıları ABD’deki yeni vergiye itiraz edecek!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, ABD Ticaret Bakanlığı’nın Türk menşeli inşaat çeliğine yönelik uygulayacağı yüzde 3.64 oranındaki yeni vergiye itirazda bulunacaklarını açıkladı.



ÇİB’den yapılan açıklamaya göre, ABD makamları ABD’li yerli üreticilerin talepleri doğrultusunda hesaplama şeklini değiştirerek Türk menşeli inşaat çeliğine karşı yeni bir vergi oranı kararlaştırdı.


ABD Ticaret Bakanlığı, 9 Eylül 2014′te açıkladığı inşaat çeliği anti-damping soruşturması nihai kararında anti-damping oranlarını tüm Türk firmaları için yüzde sıfır olarak belirlemişti. Ancak bu kararın ardından ABD’li yerli üreticiler tekrar hesaplama yapılması için temyize gitti.


Hesaplama metodolojisini değiştiren ABD Bakanlığı, daha önce yüzde sıfır olan vergiyi artırarak yüzde 3.64 olarak hesapladı.


Yeni vergi oranının hemen uygulanmaya başlanmayacağını belirten Ekinci, “Süreç henüz tamamlanmamıştır. İlgili taraf olarak 25 Mart’a kadar görüşlerimizi otoritelerle paylaşacağız” dedi ve ekledi:


“Temyiz sonucundaki yeni hesaplama yönetiminin hukuki bir yanı yoktur. Çelik İhracatçıları Birliği olarak ABD’de birlikte çalıştığımız hukukçularımız ile itirazımızı gerçekleştirecek ve süreci yakından takip edeceğiz.”


Vatan



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türk çelik sektörü, ABD Ticaret Bakanlığı'nın 9 Eylül 2014'te nihai kararını açıkladığı Türk inşaat çeliği anti-damping soruşturmasında yeni bir haksızlıkla karşı karşıya. ABD'li yerli üreticilerin baskıları sonucunda hesaplamasını değiştiren yetkili makamlar, Türk menşeli inşaat çeliğine karşı yeni bir vergi oranı kararlaştırdı. Bakanlık anti-damping oranlarını tüm Türk firmaları için yüzde O olarak belirlenmişti. Ancak bu kararın ardından baskılarını giderek artıran ABD'li yerli üreticiler tekrar hesaplama yapılması için temyize gitti. Hesaplama metodolojisini değiştiren ABD Bakanlığı, daha önce yüzde O olan vergiyi artırdı ve yüzde 3,64 olarak hesapladı. 


Dünya



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ÇELİK İhracatçıları Birliği, ABD'nin Türk menşeli inşaat çeliğine uygulayacağı yeni vergiye itirazda bulunacak. Çelik İhracatçılan Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Türk menşeli inşaat çeliğine yönelik uygulayacağı yüzde 3.64 oranındaki yeni vergiye itirazda bulunacaklarını açıkladı. ÇİB'den yapılan açıklamaya göre, ABD makamları ABD'li yerli üreticilerin talepleri doğrultusunda hesaplama şeklini değiştirerek Türk menşeli inşaat çeliğine karşı yeni bir vergi oram kararlaştırdı. Ekinci, "Temyiz sonucundaki yeni hesaplama yönetiminin hukuki bir yanı yoktur. Birlik olarak hukukçularımız ABD'de itiraz edecek" dedi. 


Sözcü


Geri Dön