24 / 04 / 2024

Cemil Aydın'dan Osmangazi'deki dönüşüme tepki!

Cemil Aydın'dan Osmangazi'deki dönüşüme tepki!

MHP Bursa Osmangazi Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "Bursa Büyükşehir'in, Osmangazi Belediyesini yok sayarak kentsel dönüşümü Akpınar mahallesinden başlatıyorum demesini yerinde bir söylem olarak görmüyor, Osmangazi Belediye Başkanlığının ve meclis grubununda sessiz kalmasını tasvip etmiyoruz" dedi.



MHP Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığının, ilçemizi ilgilendiren her projede olduğu gibi Osmangazi Belediyesini yok sayarak kentsel dönüşümü Akpınar mahallesinden başlatıyorum demesini yerinde bir söylem olarak görmüyor, Osmangazi Belediye Başkanlığının ve meclis grubununda sessiz kalmasını tasvip etmiyoruz" dedi.


Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


"Osmangazi Belediyesinin kentsel dönüşüm ile ilgili yaptırdığı master plan çalışmasındaki veriler göstermiştir ki; bölgedeki yolların genişliği, binaların sağlamlığı ve sosyal donatım alanlarının çokluğu iyi olarak sınıflandırılmıştır. Diğer bir bakış açısıyla kentsel dönüşümün bu bölgeden başlatılması acil değildir. Özel bir şirkete yaptırılan bu çalışma Osmangazi Belediyesi tarafından bir çok kişi ve kuruma da sunulmuştur. Bölgeyle ilgili rantsal dönüşüm iddiaları hat safhadadır. Buna rağmen bölge halkı dönüşüme sıcak bakıyorsa burada ortaya çıkacak en önemli nokta oluşacak rantın yer sahiplerine ve kamuya adil bir şekilde dağıtılmasıdır.


Son günlerde tekrar gündeme gelen dönüşüm projesindeki Arazi Kullanım Analizini incelediğimizde;


Proje Alanı 429.000 metrekare


Yapıların Toplam Taban Alanı 86.154 metrekare


Yeşil Alan 145.520 metrekare


Meydanlar - Yaya Yolu 74.000 metrekare


Araç Yolu ve Kaldırımlar 77.840 metrekare


Bisiklet Yolları 18.000 metrekare olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.


Burada dikkat çeken husus ticari alanların ve de inşaat emsal değerlerinin belirtilmemesidir. Yaklaşık 30 bin metrekarenin ticari alana ayrılacağı rakamlardan anlaşılmakta olup verilecek emsal değerinin yüksek olması durumunda ticari ve maddi anlamda büyük bir rant oluşacağı muhakkaktır. Böyle bir ortamda oluşacak rantın kamu tarafından da paylaşılması Bursa'mızın ve Osmangazi'nin en doğal hakkıdır.


Unutulmasın ki bölgedeki alanın 172.100 metrekaresi Maliye arazisidir. Kentsel dönüşümün doğru kurgulanabilmesi için bu büyük bir etkendir. Ayrıca Osmangazi Belediye Başkanlığının 1.000 metrekare yeri mevcut olup, kendi ilçemizde gerçekleşecek olan bu projede Osmangazi Belediye Başkanlığı ve meclisinin sessiz kalmayıp lehte veya aleyhte görüşlerini ifade etmesi gerekmektedir."


Bursa'da Bugün


Geri Dön