26 / 04 / 2024

Cengiz Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık iş aldı!

Cengiz Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık iş aldı!

Cengiz Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık iş aldı. Cengiz Holding CEO'su Mafa, "Türk müteahhitlik sektörünün başarısını Kuveyt'te de gösterdiğimiz için gururluyuz" dedi. 



CENGİZ Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık inşaat projelerine imza atıyor. Projelerin alınmasında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın başarısı referans oldu. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın kapasitesinin iki katına çıkarılması için Cengiz inşaat tarafından 200 milyon dolara yapılan yeni terminal binası tamamlanarak teslim edilme aşamasına geldi. Firma bu işin ardından kurulması planlanan yeni yerleşim bölgesinin altyapısını 160 milyon dolara hazırlayacak. Aynı anda 90 milyon dolara Kuveyt'te 4 km uzunluğunda, bir adet alt geçit ve bir adet köprülü kavşak içeren otoyol inşa edecek.

Projelerini anlatmak için Kuveyt'te gazetecilerle bir araya gelen Cengiz Holding CEO'su Ömer Mafa, "Türk müteahhitlik sektörünün başarısını Kuveyt'te de gösterdiğimiz için gururluyuz. Hedefimiz dünyanın sektördeki sayılı şirketlerinden biri olmak" dedi. 4.5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminalin Kuveytli yetkililer tarafından ilk projelendirildiğinde, 80 bin metrekare olarak planlandığını anlatan Mafa sözlerine şöyle devam etti: "Cengiz inşaat'ın havalimanı projelerindeki deneyimi sayesinde aynı kapasiteye 56 bin metrekarelik terminal binasıyla hizmet verecek şekilde revizyona gidildi. Firmamızın hızı ve kalitesinden çok etkilenen Kuveytliler, öncelikle destek terminali olarak düşünülen projeyi kalıcı terminal olarak değiştirdiler ve VIP Terminali içinde yine bizimle çalışmak istediler. Görüşmeler devam ediyor. Daha önce yaptığımız Avrupa'nın tamamı deniz üzerinde kurulu tek havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'nı ve Irak Erbil Havalimanı da bu işimize referans oldu."

Kuveyt iskân Bakanlığı tarafından finanse edilen ve 12 bölge olarak ihaleye sunulan yeni yerleşim yeri altyapısı projesinde ise iki bölgenin ihalesini alan Cengiz inşaat, bu proje kapsamında yerleşim biriminin tüm şehir içi yolları, aydınlatma, araç park alanları, trafo merkezleri ile bölgelerin elektrik, temiz su, kirli su ve telefon şebekesi gibi şehir altyapısı çalışmalarını tamamlayacak.


Geri Dön