18 / 04 / 2024

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.



Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, bünyelerindeki 240 fabrikanın her yıl 20 milyar dolar cevarında ciro gerçekleşdiğini, 3 milyar dolarlık ihracat yaptığını açıkladı.


Sözdinler, "Bu başarıda sanayicinin rahat ve huzurlu bir ortamda çalışmasının da büyük payı var. Elektrik enerjisi için 19 milyon euroyu bulan yatırımlar yaptık. Şimdiki hedefimiz ise beyaz yaka istihdamını Çerkezköy'de tutmak ve kalifiye ara eleman sorununu kökünden çözmek"  açıklamalarında bulundu.


Bölgenin nitelikli ara eleman konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını ifade eden  Sözdinler, "OSB içinde kurduğumuz Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde şu an yaklaşık 800 öğrenci öğretim görüyor ve biz bütün mezunlarımıza iş garantisi veriyoruz. Şu anda ağırlığı ara elemana verdik. Meslek lisesinin branşlarını sanayicinin isteği üzerine oluşturduk. İlaç sektörünün talebi üzerine kimya branşına yönelik bölüm açmak için çalışmalara başladık. Meslek lisesinde Endüstri 3.0'a yönelik sınıf var. Endüstri 4.0 konusunda da seçmeli dersler ile öğrencilere olabildiğince eğitim veriliyor" dedi.


Tekirdağ'daki yeraltı su rezervlerinin korunması amacıyla baraj kurma projelerinin olduğunu söyleyen Sözdinler, "DSİ'den projesi çıktı ve bedelini OSB yönetimi karşılayacak. Kamulaştırmayı tamamladıktan sonra barajın temelini atacacağız. ÇOSB'daki firmaların su ihtiyacını böyle karşılayacağız. Başka projelerimiz de var. Data Center projesi tüm sanayicilerin verilerini güvenle toplabileceği elektronik bir alan olacak. OSB Kart ile ÇOSB içindeki 70 bin çalışan Çerkezköy'de belirli yerlerden gıda, giyim gibi ihtiyaçlarını indirimli alacak. Hesaplamalarımıza göre OSB Kart'ın getireceği tasarruf ise aylık ortalama 100 TL" açıklamalarında bulundu.



Dünya


Geri Dön