25 / 04 / 2024

Çeşme Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası açıldı!

Çeşme Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası açıldı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir'de Çeşme Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Babacan Türkiye'de 22 şehir hastanesi kuracaklarının altını çizdi..



Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmir'de Çeşme Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Ekonominin sıhhatli olması için memlekette siyasi istikrarın gerekli olduğunu söyleyen Babacan, "Siyasi istikrar her şeyin zemini. Siyasi istikrarı bozulup da ekonomisi sağlam bir ülke dünyada gösteremezsiniz" dedi. Sağlık alanında dünyaya örnek olacak bir reform süreci gerçekleştirdiklerinin altını çizen Babacan, ABD Başkanı Barack Obama'nın geçmişte annesini gerekli sağlık hizmetini alamadığı için kaybettiğini, bu nedenle ABD'de bir sağlık reformu yapmaya çalıştığını hatırlattı. 

Türkiye'de 22 şehir hastanesi kuracaklarının altını çizen Babacan, "Her biri bir sağlık kompleksi, aslında bir hastane şehri. Çoğunun projeleri tamamlandı, bir kısmının inşaatı başladı. Tek tek hizmete girecek" dedi. 

Ekonominin sıhhatli olması için memlekette siyasi iktidarında olması gerektiğinin altını çizen Babacan, "Siyasi istikrar her şeyin zemini. Siyasi istikrarı bozulup da ekonomisi sağlam bir ülke dünyada gösteremezsiniz" dedi.


İyi yönetim vurgusu

Yakalanan başarının devam etmesinin ancak siyasi istikrarla mümkün olacağını anlatan Babacan, "Allah korusun, 90'lı yılları yaşadık, kamunun hizmet konusunda döküldüğü dönemleri yaşadık. Bunların hepsi iyi yönetimin sonucu" dedi. Babacan daha sonra açılış kurdelesini kestiği hastaneyi gezdi. Hastanenin yaklaşık 18 milyon liraya mal olduğu, önceki hastanede 25 olan yatak sayısının 75'e çıktığı, ayrıca 18 diyaliz yatağı, 7 yoğun bakım yatağı, 3 ameliyathane, 20 poliklinik odası, 2 doğum salonu ve yeni doğan ünitesinin bulunduğu belirtildi.


Yeni Asır 


Geri Dön