18 / 04 / 2024

Çeşme'de 200'den fazla ev sular altında kaldı!

Çeşme'de 200'den fazla ev sular altında kaldı!

Metrekareye 168 kilogram rekor yağışın düştüğü Çeşme'de, 200'den fazla ev, villa, işyeri, araçlar ve yollar sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalanları ise AFAD ekipleri kurtardı



İzmir'in Çeşme ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran sağanak yağış hayatı felç etti. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'da 200'den fazla ev, villa, işyeri, araçlar ve yollar sular altında, bazı vatandaşlar da binalarda mahsur kaldı. Bölgeye gönderilen AFAD ve itfaiye su altı ekipleri, botlarla ve belediyeye ait iş makinelerinin desteğiyle vatandaşları kurtardı. Doğum yapmak üzere olan hamile bir kadın da AFAD ve 112 Acil servis ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Ilıca Polis Karakolu'nu da su bastı. Bazı bölgelerde elektrikler kesildi. İtfaiye ekipleri bazı yerlerde 2 metreye ulaşan suları tahliye etmek için gece sabaha kadar ve dün gün boyunca çalıştı. 


İLÇEDE YAĞIŞ REKORU 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "İlçe tarihinin en yüksek miktardaki yağışı kaydedildi. Çeşme tarihinde görülmemiş bir afet yaşandı. Su baskınlarının olduğu bölgeden geçen dere, yağışın etkisiyle 1-1.5 metre yükselip istinat duvarlarını aştı. Yollarda bir metre su oldu. Toplanan sular aynı istikamete yöneldiği için böyle sıkıntı yaşadık. 200'ün üzerinde ev ve işyerine su girdi. Bölge, deniz gibi oldu. Ben bölgenin 50 yılını bilirim, böyle bir yağış görmedim" dedi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en son 19 Ekim 2010'da metrekareye 165.2 kilogram yağış ölçülen Çeşme'de, son 24 saatte metrekareye 168.3 kilogram yağış düştüğünü ve ilçenin yağış rekoru kırdığını açıkladı. 


Sabah


Geri Dön