25 / 04 / 2024

Çeşme’deki o taş ocağı projesine yeni vize!

Çeşme’deki o taş ocağı projesine yeni vize!

Tarihi Yarımada’da yargı karşı Ali Tekin Kalker Ocağı yeniden proje hazırladı. Çeşme Germiyan’da yapılması planlanan proje için valilikten onay geldi.




Yarımada’da taş ocaklarına karşı kazanılan yargı zaferinin ardından Ali Tekin Kalker Kırma Eleme Tesisi yeni bir projeyle Çeşmelilerin karşısına çıktı.

Çeşme Alaçatı’nın Germiyan Köyü’nde sayıları artan taş ve kalker ocaklarının aldığı izinler bölge halkı tarafından yargıya taşınmış,  İzmir  4.İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla ‘ÇED gerekli değildir’ izni iptal edilmişti.

İptal kararının ardından Çeşme'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kutlu Aktaş Barajı havzasına inşa edilmesi planlanan taş ocağıyla ilgili yeni bir proje hazırlandı.  Önceden verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını referans gösteren firma, Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi için proje hazırladı.

Toplamda 25 hektarlık alanda gerçekleşecek projeyle ocak kapasitesi yılda 1 milyon ton, kırma eleme tesisinin kapasitesi yılda 250 bin ton olarak belirlendi. Proje için toplam 850 bin TL para harcanacak.

Projeyi revize ederek İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunuldu. Valilik tarafından onaylanan proje için ÇED süreci başlatıldı.



Ege'de Son Söz


Geri Dön