28 / 03 / 2024

Çeşme'ye 1 günde 3 gemi ile 2 bin 400 turist geldi!

Çeşme'ye 1 günde 3 gemi ile 2 bin 400 turist geldi!

Tatil cenneti Çeşme, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos'ta 3 gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 sefer ile 66 bin yolcu geldi.



Tatil cenneti Çeşme, kruvaziyer turizmde de büyüyor. 11 Ağustos'ta 3 gemi ile 2 bin 400 turist ağırlayan Çeşme Ulusoy Limanı'na ilk seferlerin başladığı 7 Nisan 2012'den itibaren 114 sefer ile 66 bin yolcu geldi. Çeşme Türk limanları arasındaki payını 2 yılda yüzde 0.23'ten yüzde 1.58'e çıkardı.  İzmir  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş," Çeşme için yaptığımız çalışmanın sonucunu almaya başladık. Mikonos'a 700 bin kişi gidiyorsa Çeşme'ye bir milyon kişinin gelmesi işten bile değil, yeter ki tanıtalım" dedi. 



SORUN YAŞANMADI 

Çeşme, 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü de ilk defa üç gemi ağırladı. Seabourn Odysey 456 yolcusu, Louis Aura 895 yolcusu, Louis Cristal da 1068 yolcusu ile Çeşme'ye geldi. Üç geminin gelmesine karşın limandaki operasyonları başarıyla gerçekleştirdiklerini ve hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten Ulusoy Çeşme Limanı İşletme Müdürü Celal Ulaş, üç gemi ile gelen turistlerin de yazın gelen diğer turistler gibi, Aya Yorgi Koyu ve Alaçatı'ya gittiklerini, turistlerin Çeşme Marina ve Ilıca'da yazın keyfini çıkarmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Ulaş, "Bizim seferlerimiz Nisan ayında başlıyor. Bahar aylarında gelen turistler Antik Kent Erytrai'ye de gidiyorlar, Alaçatı Ot festivaline katılıyorlar" dedi. 



TURİSTLER MEMNUN KALDI

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise Çeşme'nin aynı anda 3 gemi ağırlayıp, operasyonu başarıyla gerçekleştirmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Demirtaş, "İzmir üst üste üç yıl Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu seçilirken bunu sadece merkezi ile değil Çeşme ve Dikili limanlarıyla, tüm doğal ve tarihi zengin. likleriyle aldı bu ödülü" şeklinde konuştu. 



Habertürk Egeli 


Geri Dön