26 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 12 bin 607 piyasa denetiminde 657 bin TL ceza kesti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 12 bin 607 piyasa denetiminde 657 bin TL ceza kesti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imalatçılara yönelik denetimlerde, usulsüzlük ve güvensizlik tespit ettiği sektörde 12 bin 607 piyasa denetimi yaptı ve 657 bin 977 lira para cezası verdi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye'de sağlam yapı stokuna ulaşmak için hiçbir şeyden taviz vermediğini, kestiği cezalarla bir kez daha gösterdi.


Cezalar arka arkaya geldi


Bakanlık 2011 yılı genelinde hazır beton, tuğla, gaz beton, çimento, ısı ve su yalıtım malzemesi, seramik, PVC kapı ve pencere, vana ve batarya, kapı kilidi, boya, yangın ve duman dedektörü, yapı alçısı gibi ürünlerle ilgili, bugüne kadar 12 bin 607 piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti yapıldı. Bakanlık, geçen yıl imalatçılara yönelik denetimlerde, usulsüzlük ve güvensizlik tespit ettiği hazır beton üreticilerine 421 bin 442 lira para cezası verdi. Hazır beton dışı yapı malzemeleri üreticilerine de 236 bin 535 lira para cezası uygulandı.


Bayraktar üreticileri uyardı


Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde denetim faaliyetlerinin, valilikler ile çevre ve şehircilik müdürlüklerince yapıldığını hatırlattı. Bakan Bayraktar, denetim sonucu belirlenen güvensizliğin giderilememesi durumunda ise kanunun öngördüğü, gerek ürünlerin piyasadan toplatılması gerekse piyasaya arzın geçici süreyle durdurulması gibi idari yaptırım kararlarının uygulanmasının söz konusu olacağını kaydetti.


Geri Dön