28 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20 müfettiş yardımcısı alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20 müfettiş yardımcısı alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirilmek üzere 20 müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Kadroya yazılı ve sözlü sınavla atama gerçekleştirilecek. 



Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına 20 müfettiş yardımcısı alınacak. Adaylar yazılı ve sözü sınavın ardından belirlenecek. 

 

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, üniversitelerin mimarlık, mühendislik, mimarlık-mühendislik, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin veya bunlara denkliği belgelenmiş yerli veya yabancı yükseköğretim kurumlarının inşaat mühendisliği (4), mimarlık (2), çevre mühendisliği (2), şehir ve bölge planlama (2), hukuk (3), iktisat (3), işletme (2) ve maliye (2) bölümlerinden mezun olanlardan, her bölüm için ayrılan ve açıklanan sayıda personel alımı gerçekleştirilecek.

 

Yazılı sınavı kazananlar için tarihi ve yeri sonra bildirilecek sözlü sınav daha yapılacak. Adayların KPSS'den en az 80 puan almış olmaları gerekiyor

 

Başvuruda bulunacak adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından A grubu kadrolar için 2017 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) ilgili puan türlerinden en az 80 puan almış olmaları gerekiyor. 
 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yazılı şartları taşımaları, sağlık durumlarının her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olması, müfettişlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya sakatlığı bulunmaması ve sınavın yapılacağı 2017 yılının, ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.


Başvurular 20 Kasım Çarşamba gününe kadar yapılabilecek

Başvurular Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan başvuru formu ve gerekli diğer belgelerle 22 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar Bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına şahsen ya da postayla gerçekleşecek. 

 

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için her konu grubundan 100 tam puan üzerinden 60'tan ve bu notlar ortalamasının 70'ten, yabancı dil notunun ise 50'den aşağı olmaması gerekiyor.
 
 
Sözlü sınav notunun ise 70'ten aşağı olmaması gerekiyor. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının ortalaması ile sonuçlar belirlenecek.  Notlarının eşitliği halinde, yabancı dil notu üstün olanlara sıralamada öncelik verilecek.

 


Geri Dön