24 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 37 ilde 6,5 milyon riskli yapı tespit etti!

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 37 ilde 6,5 milyon riskli yapı tespit etti!

Afet Riski Altındaki Alanlann Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan riskli yapı tespiti sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan tespitlerde ise 37 ilde 106 alanda 6,5 milyon adet riskli yapı bulunuyor.



Afet Riski Altındaki Alanlarının Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan riskli yapı tespiti sonucunda, İstanbul'da 17 ilçede 27 riskli alanda 29 bin 757 riskli yapı tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan tespitlerde ise 37 ilde 106 alanda 6,5 milyon adet riskli yapı bulunuyor. 


MHP devreye girdi 


Bu çalışmalar bir yandan depreme karşı hazırlık çalışmalarını gündeme getirirken, muhalefetten ve meslek örgütlerinden ise rant iddiaları ortaya Bayındırlık Komisyonu üyesi Durmuşali Torlak, riskli alan ve yapıların belirlenmesiyle ilgili rant tartışmalarını meclis'e taşıdı atıldı. Bu çalışmalan Meclis gündemine getiren MHP'li Bayındırlık Komisyonu üyesi Durmuşali Torlak, yazılı önergesinde, şunlan dile getirdi: "Seçim bölgem İstanbul'da bazı kentsel dönüşüm alanlarında yasal yolsuzluklar yapıldığı, getirişi yüksek kentsel dönüşüm alanlarının hak sahiplerinin elinden çok düşük oranlara veya fiyatlara satın alındığı iddia edilmektedir." 


Bugün 


Geri Dön