18 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevrenin korunması için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevrenin korunması için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarıyla Türkiye'de çevrenin korunması ve sağlıklı kentleşme konusunda önemli adımlar atıldı. Dünyanın bir numaralı gündemi hale gelen çevre duyarlılığı konusunda Türkiyede önemli gelişmeler sağlanıyor.



Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, dünyanın bir numaralı gündemi hale gelen çevre duyarlılığı konusunda Türkiyede önemli gelişmeler sağlanıyor.


Çevreyi gözetip kollayan kentleşme anlayışını benimseyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu anlayış ve vizyonla çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle 2002'den bu yana ülkede hükümet ve yerel yönetimler eliyle önemli çevre atılımları gerçekleştiriliyor.


Bu kapsamda, evsel-kentsel atık su arıtma tesisi sayısı 4e katlanırken, atık su arıtma hizmeti veren belediye oranı yüzde 77'ye ulaştı.


Düzenli depolama tesisi sayısı 15'ten 77'e çıkarıldı. Ayrıca bugün metan gazından enerji elde ederek, 270 bin kişilik şehrin elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor. Deniz suyu kirlilik seviyesinin tespiti amacıyla 231 istasyonda her yıl ölçüm ve izlenme çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Milat


Geri Dön