18 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 'tapu operasyonu' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 'tapu operasyonu' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başkentteki tapu operasyonuyla ilgili yayınlanan haber ve yorumların, eksik ve yanlış bilgiler içerdiğini, vatandaşların endişeye sevk edildiğini açıkladı. Bakanlık'tan yapılan şöyle...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, "başkentteki tapu operasyonuyla ilgili yayınlanan haber ve yorumların, eksik ve yanlış bilgiler içerdiği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü yıpratmaya ve vatandaşları taşınmazları konusunda endişeye sevk edici haber ve yorumlar olarak değerlendirildiği" bildirildi.


Bakanlıktan yapılan açıklamada,  bazı basın yayın organlarında 27 Kasım'da ''Ankara’da 1 milyon 568 bin kişinin tapu bilgilerinin çalındığı, polisin, tapu bilgilerini çalarak başta emlakçılar olmak üzere isteyen herkese 500 lira karşılığında satan S.A, N.A. M.G. ve N.A.D'yi gözaltına aldığı, şüphelilerin tapu bilgilerini nasıl temin ettiğini, tapu dairelerinde kimlerle bağlantılı olduğunu araştırdığı'' yönünde haberlerin yer aldığı anımsatıldı.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 167 yıllık birikimi ile Türkiye'nin her ilçesinde örgütlenen köklü bir kuruluş olduğu ifade edilen açıklamada, ''Söz konusu haber ve yorumlar eksik ve yanlış bilgiler içermekte olup devletin önemli kurumlarından birisi olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü yıpratmaya ve vatandaşlarımızı taşınmazları konusunda endişeye sevk edici haber ve yorumlar olarak değerlendirilmektedir'' denildi.


Açıklamada, haber konusu olayın  Ankara  Emniyet Müdürlüğüne Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yazılan 30 Ekim tarihli ve 71842 sayılı yazı üzerine başlatıldığı ifade edilerek, ''Tapu bilgilerinin para karşılığı satıldığı iddiaları hakkında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine hukuki ve teknik destek vermek ve ayrıca inceleme yapmak üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 19 Kasım'da müfettiş görevlendirilmiş olup, halen inceleme devam etmektedir. Haberde gözaltına alındığı belirtilen kişilerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevlileri olmadığı anlaşılmıştır'' ifadesine yer verildi.


AA


Geri Dön