16 / 04 / 2024

CHP, Karaköy'de 8 katlı bir ofis kiraladı!

 CHP, Karaköy'de 8 katlı bir ofis kiraladı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti çalışmaları için Karaköy'de 8 katlı bir ofis kiraladı




Cumhurbaşkanı Gül'ün Tarabya, Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe çalışma ofislerinin ardından ana muhalefet partisi lideri de İstanbul'da üs'lenmiş olacak. Bunun bir zorunluluk olduğunu söyleyen Tekin '8. katı Kemal Bey'e tahsis edeceğiz' dedi


Devletin zirvesindeki isimlerin İstanbul'da çalışma ofisi kullanma geleneğine, ana muhalefet de dahil oluyor. 3 aylık aranın ardından CHP'nin Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna geri dönen Gürsel Tekin, bu amaçla İstanbul Karaköy'de 8 katlı bir bina kiraladı. Binanın en üst katı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na özel ofis olarak tahsis edilecek. Diğer katlar ise parti çalışmaları ve seçim kampanyalarında kullanılacak. Bir süredir İstanbul'da bina arayışında olduğunu belirten Tekin, aradığı özellikleri taşıyan binayı Karaköy'de buldu ve hemen harekete geçerek mal sahibiyle 'kira sözleşmesi' imzaladı.


DOLMABAHÇE'YE 2 KİLOMETRE 

Tekin'in ofise dönüştürülmesi için talimat verdiği binanın konumu, devletin zirvesindeki isimlerin ofislerine de oldukça yakın. Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da Tarabya Köşkü'nü kullanırken, Başbakan Erdoğan resmi programlarını Dolmabahçe Ofisi'nden yürütüyor. Tekin'in kiraladığı bina Başbakan'ın Dolmabahçe ofisine 2 km. uzaklıkta. Binayı partili bir arkadaşından mütevazı bir rakama kiraladığını, binada dış çepheden iç mimariye kadar değişiklik yapılacağını belirten Tekin, 'bilişim sistemi, teknik donanımlar ve tefrişat hazırlıkları da tamamlanınca eylül ortası gibi İstanbul ofisimiz hizmete girecek' dedi.


25 milyonluk muhteşem Genel Merkez

YILLARCA  Ankara  Çevre Sokak'taki eski binayı partinin genel merkezi olarak kullanan CHP, Söğütözü'nde yaptırdığı genel merke binasına 2006'da taşındı. Dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın hizmete açtığı genel merkez binası, 3'ü zemin altında olmak üzere toplam 20 kattan oluşuyor. Yaklaşık 25 milyon liraya mal olan binanın 12. katı ise genel başkan makamı olarak kullanılıyor. Binanın 9, 10 ve 11. katlarında genel sekreter, genel başkan yardımcıları ve MYK üyelerinin odaları var. Genel merkezde, personel ve konuklar için düzenlenen kafeteryalar da yer alıyor. Binada 600 kişilik konferans salonunun yanı sıra, 300 kişilik eğitim salonu, 330 binek oto ve 10 otobüs kapasiteli kapalı garaj da bulunuyor.


8. KATA ÖZEL DİZAYN

Denize nazır binanın 8'inci katının, çalışma ofisi olarak Kılıçdaroğlu'na tahsis edilecek.  'Genel Başkanımız, sık sık İstanbul'a geliyor. Ama düzenli bir ofise sahip değil. Bu önemli eksikliği de gidereceğiz. 8. katta, sekreterya dahil ihtiyaç duyacağı her türlü teknik donanım bulunacak. Sayın Kılıçdaroğlu, eylülden itibaren İstanbul'da ve seçim kampanyalarında bu ofisi kullanabilir. Binanın diğer katları da, parti çalışmaları ve seçim kampanyaları için tahsis edilecek. Günümüz koşullarında ana muhalefet partisinin İstanbul'da böyle bir binaya sahip olması zorunluluktur.'

Akşam


Geri Dön