26 / 04 / 2024

Ci Group konut yatırımlarıyla İzmir’e değer katıyor!

Ci Group konut yatırımlarıyla İzmir’e değer katıyor!

Yaklaşık 40 yıldır yurtiçi ve yurtdışında yaptığı yatırımlarla, faaliyet gösterdiği 10 farklı sektör aracılığıyla İzmir ekonomisine güç ve değer katan Ci Group, şehrin istihdamına da katkı sağlıyor.



Deri ve deri ürünleri, pet ürünleri, inşaat ve eğlence sektöründe hızlı büyümesini sürdüren Ci Group, 38 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor. Ayrıca yeni sektörler için yatırımlarına da devam eden Ci Group’un kurucusu Aktaş Ailesi. Aile şirketi olarak kurulmuş ve zaman içinde gelişerek büyük bir grup şirketi halini almış.

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre, uzun yıllar sanayinin farklı dallarında faaliyet gösteren Aktaş Ailesi, sanayiden inşaata, prekast yapı elemanları üretiminden madenciliğe, hayvansal ürünlerden deri, kedi-köpek maması üretimine birçok alanda yurtiçinde ve yurtdışında faaliyet gösteriyor.

Şirketin Yönetim Kumlu Başkanlığını babasından devralarak farklı sektörlerde faaliyet gösteren tüm markalarını Ci Group çatısı altında toplayan Cihan Aktaş, “Başta ABD olmak üzere tüm Avrupa ülkeleri ve Güney Amerika’ya milyonlarca dolar hacminde ihracat yaparak yüzlerce kişiye istihdam sağlıyoruz. 2018 yılı için 100 milyon dolar ihracat hedefimize 2018 yılının ilk çeyreğinde ulaştık ve yatırımlarımızı artırarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” açıklamasında bulunuyor.

Yurtdışmdaki firmalarından kaynak yaratıp Türkiye’deki yatırımlarına aktardıklarını belirten Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, “Yurtiçi yatırımlarımızdan 3 tanesi Türk menşeili markalar olan Allways Yapı, Park 414 ve Molly Malone’s. Farklı sektörlerde proje geliştirmekten ve bunu doğru bir ekiple yönetmekten mutluluk duyuyorum” diye konuşuyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ PROJELERİ

Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, sop yıllarda yaşamlarını İzmir’de geçirmek ve yatırımlarını İzmir'de yapmak isteyenlerin sayısının arttığını ve bu gelişmelerin de kentteki gayrimenkul piyasasını hareketlendirdiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Bu hareketliliğin etkisi ile inşaat sektörüne giriş stratejimizi İzmir’de başlattık. İlk etapta İzmir’in öncü inşaat firmaları ile ortak olarak konut projeleri, ticari alan ve fabrika inşaatları gerçekleştirdik. Daha sonra Allways Yapı markası ile kendi arsalarımızda ilk inşaat projelerimizin temellerini attık.”

ALLWAYS YAPI ÇIĞLI DA TAMAMLANDI

Allways Yapı’nın ilk inşaat projesi, İzmir’in özellikle son dönemde yeni yatırım bölgesi olan kuzey aksında,  İzmir  Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin hemen karşısında yer alıyor. 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan projenin detayları ile ilgili bilgi veren Cihan Aktaş, şunları söylüyor:

“Proje lokasyon olarak 2’nci Anajet Üssü, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne yakın konumu ile önemli bir noktada yer alıyor. Yaklaşık 50 milyon lira yatırım yaptığımız proje, büyük analizlerle başlayıp doğru hamlelerle ilerledi. 147 daireden oluşan projemizde; 1+0,1+1 ve 2+1 dairelerin yanı sıra 9 ticari üniteden oluşan çarşı alanı bulunuyor. Ayrıca projede site sakinlerinin ücretsiz yararlandığı kapalı havuz, spor ve fitness salonu, çalışma ve konuk odası gibi pek çok hizmet mevcut.”

2019 PROJELERİ BAŞLIYOR

Cihan Aktaş, “İstanbul-İzmir otoyol projesi ve Ankara’ya uzanan hızlı tren projesi gibi büyük gelişmeler İstanbul ve Ankara’da faaliyet gösteren büyük grup şirketlerinin merkezlerini İzmir’e taşımalarına neden oldu.

Böylece İzmir nitelikli beyin göçünü çeken bir kent haline geldi. Bu gelişmelerden dolayı gelecek projeler için de yatırım bölgesi olarak İzmir’i seçtik.

Allways Yapı olarak, İzmir’in gelişmiş ve hızla gelişmekte olan farklı noktalarında yatırım yaptığımız arsalar için proje çalışmalarını başlattık. 2019 yılında Mavişehir ve Bayraklı’da lüks ve konforun tüm hatlarına yansıdığı 2 yeni projeye start vereceğiz. Yatırım değerleri yüksek ve merkezi lokasyona sahip projelerimizde yine çarşı alanları ile yaşam, eğlence, alışveriş ve spor deneyimlerini bir arada sunacağız” diye konuşuyor.

ÇARŞI KONSEPTİ DEVAM EDECEK

Ci Group’un hâkim ortağı ve Cihan Aktaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Park 414, İzmirlilerin istek ve ihtiyaçlarına göre buluşma, eğlenme, yemek yeme ve açık havada keyifli bir vakit geçirme noktası olarak projelendirilip hayata geçirildi. Park 4l4 ile Allways Yapı, konut projelerine dahil ettiği çarşı konseptinin başarılı bir yatırım olduğunu deneyimledi ve Allways projesine de Park Allways çarşı alanını dahil etti. Bundan sonra konut projelerinde çarşı konseptini devam ettireceklerini dile getiren Cihan Aktaş, şunları söylüyor:

“İlk çarşı konseptimiz olan Park 4l4 Bornova’da, Yaşar Üniversitesi’nin hemen arkasında bulunuyor. Park 414, 30 adet ulusal ve uluslararası markadan oluşan bir çarşı. İçinde Starbucks, Sir Winston, Bisquitte, Molly Malone’s, Pizza Locale, Pub Locale, Locale Stage, Alsancak Unlu Mamüller, Kumrucu Şevki, Okka, Avni, Asfalya, Cassette, Kovan, Cartel, Chat Noir, Küfe, Rakı Müren, Big Yellow Taxi, Bombardier HotDog, M35, La Marca gibi ulusal ve uluslararası markalar ile Coca Cola, Vodafone, Bayer, Derma Grup gibi büyük markaların bölge müdürlükleri yer alıyor.

Yemekten eğlenceye, kahveden alışverişe kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunan ve ücretsiz konser, defile, sergi, imza günleri, söyleşi gibi etkinliklere ev sahipliği yapan Park 414 öğrenciler için vazgeçilmez bir cazibe merkezi oldu. Aynı zamanda 650 araçlık otopark hizmeti ve çocuklar için özgürce hareket edebilecekleri bir alan sunan Park 4l4’te çocuklu aileler de konforlu ve rahat vakit geçirebiliyor.”

2 YENİ SÜRPRİZ MARKA GELİYOR

Cihan Aktaş, hızlı bir büyüme gösteren Park 4l4’e, bu yılın sonunda iki yeni sürpriz marka ekleneceğini de belirterek, “Markalarımızın artmasının yanı sıra eğlenceli etkinlikler planlamaya da devam ediyoruz. Misafirlerimizin talepleri doğrultusunda planladığımız etkinlik takvimimize Derya Uluğ ve Kerimcan Durmaz’m katıldığı etkinliklerle başladık. Özge Ulusoy, Irmak Atuk ve yerel birçok mankenin katıldığı Bahar Defilesi’ni gerçekleştirdik. Ekim ayında Back to School etkinliği ile söyleşi, defile, konser ve keyifli atölyeler düzenledik. En son ücretsiz olarak Jehan Barbur konserinde misafirlerimizle buluştuk ve şimdi güzel bir yılbaşı partisi organizasyonu için çalışmalar yapıyoruz” diyor.

PARK ALLWAYS’LE DEVAM

Park 414 projesindeki çarşı konsepti deneyiminin başarıyla sonuçlanması, Ci Group’un aynı konsepti devam ettirme kararı almasını sağladı. Böylece Allways projesinin çarşı alanı projelendirildi, 9 üniteden 3’ü ulusal ve uluslararası markalar tarafından kiralandı ve imza aşamasında olan farklı markalar da çok yakında açıklanacak. Cihan Aktaş, Allways projesinin çarşısı Park Alkays’in, üniversiteye çok yakın olduğu için hem öğrencilerin ve üniversite çalışanlarının hem de faaliyete geçecek olduğu bölgenin eğlence ve yeme-içme ihtiyacını karşılayacağım belirtiyor. Park Allways’te yer alacak bazı markalar şöyle; Soulmate Coffee & Bakery, Okka, Pasaport Pizza ve Tobacco Shop.

MOLLY MALONE’S MARKASI İLE FRÂNCHİSE VERİYOR

Farklı sektörlerde proje geliştirmekten mutluluk duyduğunu belirten Cihan Aktaş, doğru ekip ve doğru yönetimle, iyi bir planlama yapıp Ci Group olarak başarılı işlere imza attıklarını ve gelecekte de bu projelerin artarak devam edeceğini ifade ediyor.

Son olarak nisan ayında, Türkiye’nin birçok noktasında hizmet veren Molly Malone’s markasını Ci Group çatısı altına dahil ettiklerini söyleyen Cihan Aktaş, “Molly Malone’s zaten sevilen ve sektörde rakiplerine göre tercih edilen bir marka. Biz bu markanın kaliteli hizmet anlayışım daha çok kişiye ulaştırmak için başlangıçta ‘Sokak Pub’ konseptiyle eğlence sektörüne giriş yapmış olan markayı biraz daha farklılaştırarak AVM içlerine dahil ettik. Doğru lokasyonları tespit ederek franchise sayımızı 7’ye çıkardık. Alsancak, Bostanlı, Çeşme, Bodrum, Kuşadası, Ege Perla ve Park 414 AVM’lerinde yer alan Molly Malone’s markasının gücüyle, hem eğlenceli hem de kazançlı bir yatırım yapmak isteyenlere franchise fırsatı da sunuyoruz. 8 ay gibi kısa bir sürede iş geliştirme uzmanlığımız ile markaya yüzde 60’lık bir değer kattık. Yılsonuna kadar devam eden 3 yeni franchise görüşmesi ile sayımızı 10’a çıkarmayı hedefliyoruz” diyor.


Geri Dön