20 / 04 / 2024

Çiftçi Towers projesi lokasyonuyla dikkat çekiyor!

 Çiftçi Towers projesi lokasyonuyla dikkat çekiyor!

Zincirlikuyu'daki konumu ile oldukça merkezi bir lokasyonda bulunan Çiftçi Towers,yaklaşık 44 bin metrekare arazide, zarif 45 katlı iki kule sadece 290 konut içeriyor.




Türkerler inşaat tarafından İstanbul'da inşa edilen Çiftçi Towers, Zincirlikuyu bölgesinde Büyükdere Caddesi'ndeki konumu ile oldukça merkezi bir lokasyonda bulunuyor.Yaklaşık 44 bin metrekare arazide, zarif 45 katlı iki kule sadece 290 konut içeriyor. Metrekareler küçük tutulup kentin en pahalı parselinde 1000 hanenin üzerinde üretim yapmak yerine en küçüğü 221 metrekare olan neti 3 metre 15 santimetre daireler yapmak bilinçli bir tercih. Kentin merkezinde tamamen Boğaz ve Tarihi Yarımada manzarasına hâkim geniş daireler yatırımdan ziyade oturumluk olarak tasarlanmış. Projede 346 metrekare 4.5+1, 242 metrekare 3+1, 221 metrekare 3+1 ve 2+1, 349 metrekare bölünebilir 5+1 daireler bulunuyor.

 

GÜVENLİK SİSTEMLERİ 

Rezidans kulelerinin 29.katlarında yer alan "Lounge" sadece rezidans sahiplerinin faydalanabilecekleri; toplantı odaları, parti ve davet alanları, TV odası, bar ve oyun odası olarak değerlendirilmiş ve rezervasyon sistemiyle çalışması planlanıyor. Birinci kulenin ilk katında yer alan "Sosyal Mekân" ise rezidans sahiplerine özel olarak tasarlanmış, butik bir fitness ve kardiyo, sauna, buhar odası, masaj odaları, cafe/ bar gibi alanları sunuyor. İki kuleyi birbirine bağlayan yeşil örtüde ise açık havuz ve 343 metre koşu parkuru tasarlanmış.Binada öngörülen teknolojik altyapı sayesinde şiddetli 1 deprem olduktan sonra bile, bir saat boyunca binadaki tüm sistemlerin çalışır halde olması planlanmış. Dış cephede ışık ve ısı kazanım ve korunumu ile ses yalıtımı oldukça önemli, manzaraya komple açık kulelerin açılır cam giydirme cepheleri oldukça özel ve tüm konfor gereklerine uygun seçilmiş. 


Öneri nedir? 

Gri suların arıtmayla toplanması! 

Binanın farklı su tüketim profillerinden faydalanarak su tüketiminin azaltılması için büyük ölçekli gri su arıtma sistemi uygulaması yapılmış, Gri su minimum biyolojik arıtma ihtiyacı olan sistem olduğu ve geri dönüş süresi 3-5 yıl arasında hesaplandığı için tercih edilmiş. Yine yağmur suyu toplama sistemi de bahçe sulaması için yardımcı sistem olarak projelendirilmiş. Binada ayrıca 80 mikrondan 5 mikrona kadar filtrasyon yapabilen su arıtma sistemleri bulunmaktadır. 


Yatırımcı kendisi için ev yaparsa! 

Zincirlikuyu arazinin çok çok değerli olduğu bir noktada oturumluk daire demek. Projeyi mal sahibi ve yatırımcı inşaat grubunun kendisi için yaptığı imajını veriyor. Satış, seçeneklerine göre değişmekle birlikte metrekare fiyatı 10 bin dolar. 


TASARIMININ HER ALANINDA VİNTAGE

İngiltere'den Japonya'ya kadar birçok ülkede projeleri ile uluslararası ödüllere sahip John McAslan & Partners mimari proje, FM Interior Design'ın kurucuları Francesca Muzio ve Silvia Orlandini iç mimari tasarım ve ARUP proje ve inşaat safhasındaki tasarım ve uygulama danışmanlığı hizmeti vermiş. Dairelerin iç tasarımında, 4 farklı alternatif sunulmuş. "Vintage", özellikle antika mobilyalarla kombinasyon için ideal. 


Her cephesi aydınlık daireler

Kulelerin mimari formu tek bir geometrinin sınırları içinde hapsolmadığı için her kattaki tüm daire tipleri en az üç yönden ışık alıyor. Konum ve manzaranın genişliği, kat yüksekliklerinin normalden fazla olması, banyo dahil şeffaf yüzeylerin önemi mimari formun getirdiği avantajlar. 


Habertürk


Geri Dön