24 / 04 / 2024

Çiğli Tramvayı ihalesi 5 Kasım tarihine ertelendi!

Çiğli Tramvayı ihalesi 5 Kasım tarihine ertelendi!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çiğli Tramvayı yapım ihalesi 5 Kasım tarihine ertelendi.



Yatırımlarına devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği Çiğli Tramvayı ihalesi, katılımcı 17 firmadan gelen başvuru üzerine ertelendi. 20 Ekim Salı günü teklif vermeleri gereken firmalar, ihalenin Kasım ayında yapılmasını talep etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, firmaların başvurusu kabul edildi ve ihale 5 Kasım tarihine ertelendi.

Köprüyle bağlanacak


Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğinde olan Çiğli Tramvay Hattı, 11 kilometre uzunluğunda olacak ve 14 istasyondan meydana gelecek. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak olan hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık olarak500 metre uzunluğundaki bağlantı köprüsü çevre yolunun üzerinden geçecek. Köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da yer alacak. Güzergâhın büyük kısmı mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat şeklinde planlandı. Yeni inşa edilecek hat; İZBAN Çiğli İstasyonu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayii, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek.

TOKİ'den İzmir'e 3 yeni okul! İhalesi yarın!


Geri Dön