16 / 04 / 2024

Çilek Mobilya Kolombiya'da mağaza açtı!

Çilek Mobilya Kolombiya'da mağaza açtı!

Ülkedeki dağıtım kanallarını genişletmeyi hedefleyen Çilek, ülkede aynca cornerlar açmayı planlıyor. Gelişen orta sınıfı, artan nüfusu ve yükselen alım gücü ile gelişmekte olan bir ülke olan Kolombiya'da inşaat sektörü hızla gelişiyor.



Çilek Mobilya Kolombiya'nın başkenti Bogota'da açtığı mağaza ile ülkenin ilk Türk markası oldu. 

Bogota'nın en ünlü caddesinde koleksiyonlarını sergileyen Çilek, önümüzdeki 5 sene içinde ülke çapında başkent Bogota başta olmak üzere Medellin, Villavicencio ve Bucaramango gibi şehirlerde 10 yeni mağaza açacak. Ülkedeki dağıtım kanallarını genişletmeyi hedefleyen Çilek, ülkede aynca cornerlar açmayı planlıyor. 


Gelişen orta sınıfı, artan nüfusu ve yükselen alım gücü ile gelişmekte olan bir ülke olan Kolombiya'da inşaat sektörü hızla gelişiyor. Kendi çocuk mobilya markası olmayan ülkede, sektör ağırlıklı olarak marangozlar tarafından domine ediliyor. Çilek, pazara girdiği günden bu yana tematik tasarımlarıyla büyük ilgi görüyor. Kolombiyalı çocukların favorisi 'Bi Concept' arabalı yatak iken aileler daha çok büyüyen bebek karyolalarını tercih ediyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Kolombiya Direktörü Ricardo Arevalo, açtıkları mağazanın hikayesini anlattı. Kolombiya'da çocuk mobilyası pazarında büyük bir açık olduğunu belirten Arevalo, Çilek'in marka değeri, üretim gücü, kurumsallığı gibi birçok özelliğine güvendikleri için Kolombiya'ya getirdiklerini vurguladı. 

Kolombiya'nın Türkiye ile benzer özellikler gösteren gelişmekte olan bir ülke olduğunu ifade eden Arevalo, "Kolombiya, 2013'de Ernst&Young tarafından perakende sektöründe dünya çapında en yüksek potansiyelli 2. ülke ilan edildi. Burada büyük bir pazar var ve biz de bu olanağı değerlendirerek Çilek'i bir mağaza olarak değil bir marka olarak Kolombiya'ya getirdik. 

Çilek Kolombiya'daki ilk Türk markası ve çok ilgi görüyor" değerlendirmesini yaptı. 


Diva Business


Geri Dön