26 / 04 / 2024

Çimsa'dan ilk 6 ayda 972 milyon TL'lik ihracat rekoru!

Çimsa'dan ilk 6 ayda 972 milyon TL'lik ihracat rekoru!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 6 aylık net satışlarını 972 milyon TL, net karını ise 38 milyon TL'ye taşıdı. Çimsa, 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL'lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sunacak. 



Karlı ve sürdürülebilir büyüme amacıyla, çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa, yılın ilk yarısında 972 milyon TL’lik net satış yaparken net karını ise 38 milyon TL’ye taşıdı. Çimsa, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını karşısında 2020 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği 540 milyon TL'lik ihracat cirosu ile Türkiye ekonomisine katkı sunacak.

Çimsa’nın piyasalarda yaşanan risk ve fırsatları yakın inceleme ve güçlü planlama yönetimiyle yılın ilk yarısında başarılı bir performans sergilediklerinden bahseden Çimsa CEO’su Ülkü Özcan, “Çimsa olarak yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre net satışlarımızı yüzde 20 artırarak 972 milyon TL’ye çıkarırken aynı dönemde net kârımızı da yüzde 63 artarak 23 milyon TL’den 38 milyon TL seviyelerine taşıdık. Çimento ihracatımız da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 25 arttı. Bu sonuçlar bize gösterdi ki şirketimiz tüm hedefleriyle örtüşen mali ve operasyonel bir başarıya imza attı” diye konuştu.

Özcan, koronavirüs süresi boyunca tüm önlemleri alıp tüm fabrikalarda üretim faaliyetlerine devam ettiklerini, pazar odaklı yaklaşımları ve geniş dağıtım ağı ile de tüm müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamayı sürdürdüklerini ifade etti.


Geri Dön