26 / 04 / 2024

Çin-Laos demiryolu hattındaki tüneller tamamlandı!

Çin-Laos demiryolu hattındaki tüneller tamamlandı!

Güneybatı Çin eyaleti Yunnan’ın Kunming kentini Laos’un başkenti olan Vientiane’a bağlayan tren hattının üzerindeki tünelin inşaat çalışmaları tamamlandı.



Güneybatı Çin eyaleti Yunnan’ın Kunming şehrini Laos’un başkenti Vientiane’a bağlayan tren hattının üzerindeki tünelin inşaatı 19 Nisan tarihinde tamamlandı. Jingkuan no.2 olarak anılan tünel 4,6 kilometre kadar uzunlukta olup Yunnan’ın Jinghong şehrinde bulunuyor.
 
Söz konusu tünelin olağanüstü büyüklükteki çıkışında 80 metrelik bir kısımda 249 metrekarelik bir boşluk bulunuyor. Bu cömert dizaynın amacı, ileride yeni bir tren hattı yapılması halinde gerekebilecek bağlantılar için koşulları sağlamış olmak. 
 
Çin Demiryolları (China Railway) 22. Büro Grubu Co. Ltd. Proje Şefi Wang Guanying, tünel kesitinin olağandışı genişliği dolayısıyla olası çökme risklerinin giderilmesi amacıyla teknik ekibin yeni bir patent alınarak yepyeni bir teknoloji uyguladığını da açıkladı.
 
Tünel, Kunming-Wanzhou arası 508 kilometrelik demiryolunun Yuxi-Mohan bölümü üzerinde yer alıyor. Bu demiryolu bölümünün de, 2021 yılı sonunda bitirilmesi planlanan Laos’taki Boten-Vientiane bölümü ile aynı zamanda hizmete sokulması hedefleniyor. İki ülke arasına tren geçişi sağlayacak bu büyük proje “Kuşak ve Yol” girişimi bağlamında tasarlanan bir proje. Toplam 1.000 kilometre kadar uzunlukta olacak demiryolu hattı, Kunming ile Vientiane arasındaki yolculuk süresini de yarım güne indirmiş olacak.
 


Geri Dön