18 / 04 / 2024

Çınarlıkent Konutları'nda 55 bin TL'ye daire! Satışlar 3 Ocak'ta başlayacak!

Çınarlıkent Konutları'nda 55 bin TL'ye daire! Satışlar 3 Ocak'ta başlayacak!

Kent Konut tarafından yaptırılan Derince Çınarlıkent Konutları'nda daire fiyatları 55 bin TL ile 121 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Satışlar, 3 Ocak Cuma günü başlayacak.



Kent Konut tarafından yaptırılan Derince Çınariıkent Konutları nda daire fiyatları 55 bin TL ile 121 bin TL arasında değişiyor. Satışlar, 3 Ocak Cuma günü başlayacak. Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Kent Konut tarafından Derince'de yaptırılan ve 3 Ocak Cuma günü satışa çıkacak olan Derince Çınariıkent Konutları dün Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. 


Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkam Aziz Alemdar, Kent Konut Genel Müdürü Dr. Bahattin Yamk, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, belediye çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. 


15 GÜN SÜRECEK 

Projeyle ilgili sunum gerçekleştiren Yanık, "Derince Çınarlı Mahallesinde 37 bin 938 metrekarelik alanda hayata geçirilecek projede 51 adet 56.28 metrekareden oluşan 1+1 daireler, 487 adet 83.24 metrekareden oluşan 2+1 daireler ve 24 adet 123.92 metrekareden oluşan 3+1 daireler bulunmakta. Dairelerin peşin fiyatları 55 bin ile 121 bin arasında değişiyor. 

Satış başvuru tarihleri ise 3 ve 17 Ocak arası" dedi. 


562 DAİRE VAR

 Kent Konut ile bugüne kadar 27 projenin hayata geçtiğini hatırlatan Yanık, "Bu konutların yüzde 74'lük kısmı alt sınıfa hitap etmekte. 

Projede toplam 23 blok 562 dairemiz bulunmakta. Konut sahasından geri kalan 29 bin 503 metrekarelik kısım ise yaşamın bir parçası olan çocuk oyun grupları, spor alanları, pergolalar, açık otoparklar ve yeşil alanlarla değerlendirilecek. Yağmur sularım çatılarda toplayarak yeşil alanda kullanmak için de bir çalışma yaptık" ifadelerini kullandı. 

BAŞVURU ÜCRETİ Projede zemin kat dairelerin 45 adetinin engelli vatandaşlar için ayırdıklarının altını çizen Yanık, "Satın almak isteyenlerin ilimizde 6 ay oturma şartını koyduk. Daire bedelinin yüzde 25'ni peşin istiyoruz. Sonrasında ise anlaşmalı bankalarla 3 ay arayla 4 eşit taksitle ödemeler alınacak. Noter huzurunda hak sahipliği kura çekilişleri yapılacak. Başvuruda bulunanlar 500 TL verecek. Hak sahibi olamayanlara verdikleri ücret iade edilecek. Bu projemizin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Eviniz çınarlar kadar sağlam temeller üzerine kurulsun" diyerek açıklamasını tamamladı. 


KAR GÜTMÜYORUZ 

Güzel insanlara güzel konutlar yaptıklarım belirterek sözlerine başlayan Başkan Karaosmanoğlu, "Bu binalara sık olması gerekçesiyle müdahalede bulunuldu. Sık binalar çıkarıldı. 644 daireden 562 daireye indirdik. Kent Konut olarak kar amacı güden bir firma değiliz ama çarkın dönmesi lazım. 

Burada yapılacak konutlar için araziyi Hazine'den satın aldık. Binalarımızın fiyadarı da ucuz. Kent Konut, TOKI olmasaydı bu fiyaüar en az iki katı olurdu. Daha büyük projeleri hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı. H Kübra TÜRKAN Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konut olmasa konutların değerlerinin 2 kat daha fazla olacağını ifade etti. 


Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ve Kent Konut Genel Müdürü Dr. 

Bahattin Yanık'ın yanı sıra belediye yetkilileri de katıldı. 



Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön