18 / 04 / 2024

Çin’de emlak şirketleri spekülatif yatırımlardan uzaklaşacak!

Çin’de emlak şirketleri spekülatif yatırımlardan uzaklaşacak!

Garanti Bankası Şangay Temsilcisi Noyan Rona, Evergrande kriziyle ilgili açıklamalar yaptı. Noyan Rona, emlak şirketlerinin büyük çaplı genişlenemeden vazgeçerek daha regüle edilebilir ve kontrol edilebilir finansal kaynaklarla yollarına devam edeceğini belirtti.



Garanti Bankası Şangay Temsilcisi Noyan Rona, Evergrande kriziyle ilgili açıklamalar yaptı. Bloomberg HT’de yer alan habere göre; Noyan Rona, Evergrande varlıklarının yüzde 30’a yakın artmasının sebepleriyle ilgili şunları kaydetti:

“Çin’deki resmî tatil nedeniyle şirketin kurucusu çalışanlarına bir konuşma yaptı ve bir zorluktan geçeceklerini ve ödemelerini yapacaklarını söyledi. Dün gece yapılan bir konuşmada ise binaların teslimatı ve üretime devam edecekleri belirten bir konuşma yaptığı söyleniyor. Karşılıklı uzlaşmaya varıldığının söylenmesi de bir rahatlama getirdi. Şirkete kredi veren 20’e yakın bankanın temsilcileri de bir toplantı yaptı şirketin durumunun banka açısından bir zorluk oluşturmayacağı şeklinde genel bir kanı oluştu.”

Çin’de emlak şirketleri spekülatif yatırımlardan uzaklaşacak!

Emlak şirketleri spekülatif yatırımlardan uzaklaşacak

Evergrande yönetiminin "bu zorluktan kurtulacaklarını" söylemesi haricinde emlak portföyünü büyük indirimlerle satmasının da etkili olduğuna dikkat çeken Rona, konut ve otoparkların yüzde 40-60’a yakın indirimlerle elden çıkarılıp satılması söz konusu bir güven oluşursa indirimler yükselir ve satışlar olursa şirketin likidite zorluğunu atlatabileceğini belirtti.

Rona, emlak şirketlerinin büyük çaplı genişlenemeden vazgeçerek daha regüle edilebilir ve kontrol edilebilir finansal kaynaklarla yollarına devam edeceğini belirtti.

Evergrande krizini gayrimenkul şirketlerinin sınırlandırılması getirdi!

Evergrande krizi neyin habercisi?

Evergrande batarsa 1.4 milyon kişi gayrimenkul peşinatlarını ve kaporalarını kaybedecek!


Geri Dön