24 / 04 / 2024

CLK Holding şirket pay fiyatlarının dalgalanması ile ilgili bir açıklama yaptı!

CLK Holding şirket pay fiyatlarının dalgalanması ile ilgili bir açıklama yaptı!

CLK Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yayınlanan yazılı açıklamaya göre CLK Holding şirket pay fiyatlarının dalgalanması ile ilgili bir açıklama yaptı...



CLK Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;


Son dönemde borsada işlem gören şirket paylarımızın fiyatındaki dalgalanmalar nedeniyle şirketimize telefon veya elektronik posta ile ulaşan yatırımcılarımız mağduriyetlerini bildirmişlerdir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamayı yapmak elzem hale gelmiştir.


Halka açıldığı günden bu yana, her zaman yatırımcısını korumayı en temel amacı edinen şirketimiz, halka açıldığı 2011 yılında elde ettiği karın tamamını nakit kar payı olarak, 2012 yılında elde ettiği karı da bedelsiz pay olarak dağıtmıştır. 2011 yılında halka açılırken elde edilen hisse senedi ihraç primlerini 2012 yılında % 200 oranında bedelsiz sermaye artışı gerçekleştirerek yatırımcısı ile paylaşmıştır. Elde ettiği karı ve hisse senedi ihraç primlerini yatırımcısına dağıtan şirketimiz bununla yetinmemiş; 2013 yılı şubat ayında yönetimin kontrolünü sağlayan payların el değiştirmesi ile birlikte başlayan zorunlu çağrı sürecinde, borsada işlem gören paylar için yönetimin kontrolünü sağlayan paylara verilen 2,00.-TL'nin % 20,63 üzerinde 2,4126.-TL fiyat vererek Borsa İstanbul tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştir. 


2013 yılı 9 aylık finansal tablolarımız ile 2012 yılı 12 aylık finansal tablolarımız karşılaştırıldığı takdirde görüleceği üzere şirketimiz faaliyet karı bakımından % 292 oranında büyümüştür. Kapatmak üzere olduğumuz 2013 yılının son üç aylık döneminde ticari faaliyetlerimizin süregelen performansı göz önüne alındığında faaliyet karlılığı, ciro ve net karlılık kalemlerinin tümünde 2012 yılının önünde bitireceğimiz müşahede edilmiştir.


Bağlı ortaklığımız Çelik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesini temsil eden payların % 45 inin satın alınabilmesi için yapılması planlanan tahsisli sermaye artışının görüşüleceği genel kurulda, paydaşlarımıza pay başında 2,81.-TL karşılığında teklif edilerek ayrılma hakkı tanınması konusu daha önceki açıklamalarımızda kamuoyuna duyurulmuştu. Çelik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin değerleme raporu çalışmaları devam etmekte olup gerekli izinleri almak üzere Sermaye Piyasası Kuruluna en hızlı şekilde başvurulacaktır. 


Son olarak bilinmesini isteriz ki halka açıldığı günden bu yana yatırımcısını mağdur etmemeye özen gösteren şirketimiz aynı özen ve titizlikle yatırımcısını korumaya kararlılıkla devam edecektir. 



Geri Dön