24 / 04 / 2024

Cog Enterprıses Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!


Cog Enterprıses Mühendislik Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bernhard Engelbrecht ve Abdullah Yıldırım ortaklığında kuruldu.



Cog Enterprıses Mühendislik Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bernhard Engelbrecht ve Abdullah Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Cog Enterprıses Mühendislik Anonim Şirketi konusu:
1- yurtiçinde ve yurtdışında, öncelikle akaryakıt sektörü olmak üzere mühendislik hizmetleri vermek 2- yurtiçinde ve yurtdışında, öncelikle akaryakıt sektörü için olmak üzere her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler,inşa etmek, almak, satmak ve kiraya vermek. -Şirket amacını gerçeklestirmek için her türlü menkul ve gayrimenkul mallar ile makine ve tesisler, demirbaslar, motorlu ve motorsuz kara, hava deniz nakil araçları alabilir, satabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti tesis edebilir. Şirket gerektiĞinde kamu kurumlarına, belediye ve kamuya yola bedelli veya bedelsiz terk yapabilir. Ifraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Bilumum gayrimenkulleri dilediği zaman, dilediği bedel, dilediği koşullarla özel ve tüzel kişilerden hisseli ya da hissesiz şekilde ve taşınmazları üzerinde mevcut her türlü ipotek, rehin, tahdit ve takyitleri ile birlikte satın alabilir, satabilir, devredebilir, devralabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir. Şirket kendi gayrimenkul mallarını üçüncü gerçek veya tüzel kişilerin kullanacağı krediler için ipotek veya rehin verebilir. Özel ve tüzel finansman kuruluslarından her türlü kısa, orta ve uzun vadeli krediler alabilir. Her türlü kefalet ve teminat verebilir. Tapuya teferruat kaydı yapabilir, yaptırabilir. Şirket kendi gayrimenkul malları üzerine kira şerhi yapabilir, yaptırabilir, kira akitlerini tapuya şerh edebilir, ettirebilir. Her türlü bankacılık hizmetlerinden yararlanabilir. Yukarıda gösterilen konulardan başka ilerde sirket için faydalı ve lüzumlu görülecek baska işlere girişilmek istendiği takdirde genel kurul karar aldıktan sonra şirket bu işleri de yapabilecektir. Ana sözleşme değişikliginde olan işbu karar tescil ve ilan ettirilerek uygulanacaktır.


Geri Dön